İlkadım İlçesi'nde bulunan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi arkasında yapımına 2008 yılında başlanan Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi inşaatı bitme aşamasına gelindi. Yaklaşık 5 yıl önce tamalanarak TOKİ tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi planlanan hastane, yüklenici firmanın inşaatı tamamlayamaması nedeniyle 3 kez daha ihale yapılamsına neden oldu.

İnşaatın yapım işini alan ilk firmanın iflas etme noktasına gelmesi nedeniyle kayyum atandı. Ancak firma buna rağmen inşaatı tamamlayamadı. TOKİ tarafından 3 kez daha ihale edilen hastanenin, yaklaşık 2 ay içinde tamamlanarak Sağlık Bakanlığı'na teslim edilmesi bekleniyor.

Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "2008 yılında başlayan ve 2 yılda tamamlanarak hizmete girmesi planlanan 200 yataklı Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile 60 yataklı AMATEM inşaatı, ihaleyi alan firmalardan dolayı tamamlanamadı. Herhangi bir aksilik olmaması halinde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ni yaklaşık 2 ay sonra yeni yerine taşıyacağız. Kamu Hastaneleri Birliğimiz tarafından yeni hastanenin tüm malzemeleri alındı. Hastanemiz, teslim edilmesiyle birlikte hemen hizmete girecek. Ayrıca buraya ilave olarak 15 yataklı Çocuk Alkol ve Madde Bağımlığı Merkezi, 100 yatak kapasiteli Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'nin de yapımlarına başlanacak" dedi.

Bayram OK