Türkiye'de ilk defa yapılan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu Sempozyum Düzenleme Kurulu'nu oluşturan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri iftar programında bir araya geldi.

Bu yıl ulusal anlamda ilki düzenlenen Kent Estetiği Sempozyumu'nda yaklaşık 60 bildiri sunumu yapılmış, ülkenin değişik üniversitelerinden akademisyenler, büyükşehir belediyelerinden temsilciler ve sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar üç gün boyunca kentimizde misafir edilmişlerdi. Ayrıca 23 ülkeden 930 katılımın gerçekleştiği Uluslararası Samsun Kent Estetiği Poster Yarışması da gerçekleştirilmişti.

Kent Estetiği Sempozyumu üzerinde değerlendirmelerin yapıldığı, gelecek yıl düzenlenecek ikinci sempozyumun program ve sürecinin ele alındığı iftar programında, sempozyumun uluslararası olarak gerçekleştirilmesi, sempozyuma yeni etkinliklerin dahil edilmesi, akademik ve yerel yönetsel erkle temasların genişletilmesi ve kent estetiği üzerinde Samsun'un öncü ve hakim konumuyla yeni roller üstlenmesi konuları üzerinde duruldu.

İftar Programına Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, kurul üyesi daire başkanları ve müdürleri, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve kurul üyesi öğretim görevlileri katıldılar. Yemek sonunda sempozyum düzenleme kurulunun belli aralıklarla bir araya gelmesi kararlaştırıldı.