Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Erfelek Barajı yol yapım çalışmaları sırasında 2007 yılında keşfedilen, 2011 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca tabiat parkı ilan edilen Erfelek Tatlıca Takım Şelaleleri'ne ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.

EN ÇOK ZİYARET EDİLEN İKİNCİ MEKAN
Erfelek'in Karadeniz Turizmi'nin en gözde mekanlarından biri olduğunu belirten Başkan Şimşek, "Erfelek deyince akla şelalelerimiz geliyor. Erfelek Tatlıca Takım Şelaleleri, Sinop Merkez'e 47, Erfelek Merkez'e 37 kilometre mesafede. 2 kilometrelik kanyon içerisinde 28 adet irili ufaklı takım şelaleden oluşuyor. Bu bölge keşfedilmemiş bakir bir doğal alan. Yeşilin birçok tonunu burada bulmak mümkün. Biz de orayı gelen konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayabilecek bir tesis haline dönüştürdük. Geçen yıl da, elimizdeki rakamlara göre, 150 bin turist ilçemize girip çıkmış ve bu şelalere gitmiş. Sinop'a gelen turistlerimizin Tarihi Cezaevi'nden sonra en çok ziyaret ettiği mekan Tatlıca Takım Şelalerimiz oldu. Artık Sinop'un, bölgemizin, ülkemizin sınırlarını aştı, zaman zaman yurtdışından konuklarımız da geliyor" diye konuştu.

BİRKAÇ AY SONRA YİNE GELECEKLER
Ülkede yaşanan terör olaylarının turistik mekanlara olumsuz yönde etki ettiğini basın yayın organlarından duyduğunu ifade eden Şimşek, "Erfelek için şunu söylemek istiyorum. Bugün itibariyle baktığımızda, geçen yılın aynı dönemine oranla ziyaretçi sayısının iki katına çıktığını görüyorum. Buraya gelecek konuklarımıza şunu ifade etmek isterim. Kimsenin hiçbir kaygısı olmasın. Kadın-erkek herkesin rahatlıkla gelip gezebileceği, uygun fiyatlarla gezilerini yapıp yemeklerini yiyebileceği bir yer burası. Ayrıca ülkemizin en önemli coğrafya dergilerinden Atlas, şelalelerimize 20 sayfa yer verdi ve kapağa taşıdı. Eminim ki konuklarımız buradaki doğal güzellikleri gördükten sonra birkaç ay sonra tekrar geleceklerdir. Buraya gösterdiği ilgi nedeniyle Sayın Valimize de teşekkürlerimi sunuyorum" açıklamasında bulundu.

Barış BUDANOĞLU, Sinan GÜVEN