Mezuniyet törenine Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Yüzer, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevrat Türkkan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mezuniyet töreni mezun öğrencilerin geçit töreni ile başladı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende mezun olan öğrenciler adına üniversite birincisi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kübra Soylu bir konuşma yaptı.

Kübra Soylu yaptığı açılış konuşmasında, 'Bir üniversiteyi ayakta tutan akademik özgürlüğü korumayı, eleştirel bilgi üretmeyi demokratik ve çoğulcu değerlerle şekillenen özgür tartışma ortamları oluşturmaya yönelik sürekli çabalardır diye düşünüyorum. Ne zaman biter diye düşündüğümüz okulumuzdan mezun olduk. Ve işte gidiyoruz. Geleceğin rol modeli olan bizleri yetiştiren hocalarımızı teşekkür ederim. Sizlerin her şeye rağmen nedenli fedakar ve karşılıksız olarak bizlere emek verdiğinizi gayet iyi biliyoruz' dedi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın konuşma yapmak için kürsüde yerini aldı. Konuşmasına üniversite ile ilgili planlarından bahseden Dalgın, 'Öğrencilerimize sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini, yaşadıkları çevreye milli ve manevi değerlerine karşı duyarlı olmayı öğütledik. Mezunlarımızın bu değerlere sahip olarak üniversitemizden ayrılmaları mutluluğumuz oldu. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Hepsi büyük zorluklarla elde edilir. Siz değerli öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum' ifadelerini kullandı.

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ise konuşmasında şunları söyledi: 'Kıymetli gençler, üniversite eğitimi akademik eğitim nitel açıdan önemlidir. Nicel açıdan bakıldığında ise 4 yıl gibi bir süreyi geride bıraktınız. Umarım bu geçirdiğiniz 4 yıl dopdolu geçmiştir. Bir kısmınız bugün Sinop'tan ayrılacaksınız. İnşallah Sinop'tan güzel anılar ile ayrılır ve gittiğiniz yerlerde Sinop'un turizm elçisi olursunuz.'
Protokol konuşmalarının ardından Sinop Üniversitesi lisans ve ön lisans birincileri mezuniyet kütüğüne plakalarını çaktı. Ardından yapılan yemin töreni izleyenlerin beğenisini topladı.

Sinop Üniversitesi fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi.

2016 akademik yılında 1650 öğrencinin mezun olduğu tören, mezun öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.