Görevi başında öldürülen Aynur Doktor için harekete geçen sağlık çalışanları ve kadın hakları savunucuları, Samsun'da yürüyüş düzenledi. İstiklal Caddesi üzerinde başlayan yürüyüş, Opr. Dr. Aynur Dağdemir'in görevi başındayken öldürüldüğü özel hastaneye kadar sürdü. 'Yastayız' yazılı siyah çelenk, hastane bahçesindeki Opr. Dr. Aynur Dağdemir'in fotoğrafının yanına bırakıldı.
Öğlen saatlerinde annesi Aynur Dağdemir'i son yolculuğuna uğurlayan ikiz kızlarından hukuk fakültesinde okuyan Tuğçe Dağdemir, akşam saatlerinde annesi için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Tuğçe Dağdemir, 'Kadına ve Sağlıkçıya Şiddet Sona Ersin' yazılı pankartın arkasına geçerek, en önde yürüyüş yaptı.

Aynur Doktora Gözyaşı


Hastane önünde konuşma yapan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Beyazıt İlhan, sağlık çalışanları ve kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyledi.
Sağlık ve emek meslek örgütleri adına konuşma yapan Süleyman Bal ise, 'Ömrünü insanların daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için adayan yetişmiş insan gücünün görevlerinin başında hunharca katledilmesi ve her gün yeni bir şiddet olayı ile uyanmaktan kaygılıyız' dedi.
Yürüyüşe İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Dursun Mehel, sağlık çalışanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Aynur Doktor için gerçekleştirilen sessiz ve meşaleli yürüyüş, hastane bahçesinde yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.