DÜNYANIN 3. BÜYÜĞÜ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2017 yılında Samsun'da yapılacak olan '23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nın resmi sürecinin 18 Temmuz'da yapılacak olan '365 gün kala' etkinliği ile başlayacağını söyledi. Bakan Kılıç, "Olimpik ve paralimpik oyunlarından sonra dünyada en büyük üçüncü organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi

OLİMPİYAT TOPLANTISI

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2017 yılında Samsun'da yapılacak olan '23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'yla ilgili son bilgileri verdi. Olimpiyat için resmi sürecin 18 Temmuz'da yapılacak olan '365 gün kala' etkinliği ile başlayacağını söyleyen Bakan Kılıç, "Büyük organizasyonları artık ülkemizde her şart altında ve her şekilde yapmaya alışık olduğumuz bir dönemdeyiz. Daha önce ülkemizde yapılan organizasyonlar var. Bu organizasyonlar çerçevesinde Samsunumuzda önümüzdeki yılda İşitme Engelliler Olimpiyatları gerçekleşecek. Bu dünyanın en büyük ve en kapsamlı, katılımlı branşlarındaki yarışmalardan en büyük 3.'sü olacak. Olimpik ve paralimpik oyunlardan sonraki 3. en büyük organizasyon olacak yani" diye konuştu.

5 DÜNYA ŞAMPİYONASI

Bakan Kılıç, "Temmuz ayında da yine Samsun'da plaj voleybolu, masa tensi, judo, karate ve tekvando olmak üzere dünya şampiyonaları gerçekleştirilecek. Bunlar bir anlamda bizim de kendimizi olimpiyatlar öncesi denememizi sağlayacak. İşitme Engelliler Dünya Federasyonu temsilcileri, burada yapılacak olan çalışmalardaki ve 2017'deki olimpiyatlarda kullanılacak tesislerinin incelenmesi ve Samsun'un incelenmesi noktasında delegasyon toplantısı gerçekleşecek. Şu anda 57 ülkeden 84 kişilik delegasyon heyeti bu konudaki katılıma teyit verdi. Tüm dünyanın da yakında takip edeceği 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü '365 gün kala' etkinliği gerçekleştirilecek. Olimpiyatların başlamasının tam 1 yıl öncesinde, saatimiz sahilde kurulacak ve saat 20.17'de 365 güne kala saatimiz çalışmaya başlayacak" dedi.

STATTA SON DURUM

Samsun'a yapılan 33 bin 919 kişilik stada da değinen Bakan Kılıç, Önümüzdeki ay içerisinde Samsun'da uluslararası spor camiasının çok önemli etkinliklerinden biri olan 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nın resmi süreci başlamış olacak. Şimdiden hem Samsun'umuza hem de ülkemize hayırlı olsun. 24 şehirde stat inşaatları sürüyor. Bunlardan birisi de Samsun. Samsun19 Mayıs Stadyumu'nun sezon başına yetişemese bile ligler başladıktan bir kaç hafta sonraya yetişeceğini düşünüyorum" diye konuştu. Toplantıda Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ümit Kihtir, bakanlık ve federasyon yetkilileri hazır bulundu.

Salim YILDIZ