Zor sınavları başarıyla geçtik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan memleketi Samsun'un Alaçam İlçesinde iftar programı düzenledi. Alaçam Gökçeboğaz Mahallesi girişinde düzenlenen iftar yemeğine Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Havza Belediye Başkanı Murat Ekiz, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Samsun İl ve İlçe teşkilatlarının yanı sıra çok sayıda Alaçamlı vatandaş katıldı. Okunan Kuranı Kerim tilavetinin sonrasında ney eşliğinde ikram edilen iftar yemeğinin ardından konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, şehitleri yad ederek terörle mücadelenin sonuna kadar süreceğini belirtti.

TÜRKİYE GÜVEN ADASI

Türkiye'nin zulme uğrayan mazlumlar için adeta bir güven adası olduğunu söyleyen AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, 'Türkiye kendi iç barışını tesis etmek için bir takım sıkıntılar yaşıyor olsa da bu kadar sıkıntının ortasında bir güven adasıdır. Uzun süredir Türkiye'nin iç barışını bozmak için dışarıdan müdahale edenler, içerideki şer cepheleri ile işbirliği yaparak hep birlikte Türkiye'nin birliğine beraberliğine kastediyorlar. Türkiye 30-35 yıl süren bu terör belasına yaklaşık bir buçuk trilyon dolar değerinde kaynak aktardı kaynak kaybetti. Bu parayla bir Türkiye daha inşa ederdik. Bununla beraber 50 binin üzerinde can kaybı 10 bin civarında şehidimiz oldu. Bu coğrafyayı bundan yüz yıl önce taksim ettiler ve yeniden bu coğrafyayı kendi hedeflerine uygun bir halde şekillendirmek istiyorlar. Ama Türkiye buna kendi iç birlik ve beraberliğini koruyarak güçlenmesini gelişmesini sürdürerek artırarak izin vermeyecektir. Türkiye sadece Türkiye'de yaşayanların değil etrafında ki bütün mazlumların bütün Müslümanların umudu olan bir ülkedir. Önümüzde bir sürü yapmamız gereken iş var elbette ama bana üç tanesini sayın derseniz bunlardan birincisi iç barışın tesisi, İkincisi Türkiye'nin kalkınması ve güçlenmesi için yeni bir sisteme geçmek zorunda bu da yeni bir anayasayla olacaktır. Üçüncüsü de eğitimdir. Bu coğrafyada yaşayan biz ve atalarımız bilgi üretememenin faturasını yüz yıllardır ödüyoruz. Bilgi üreten toplum olmak zorundayız aksi taktide üzerimize tasallut eden bu belalara karşı ayakta durmamız zorlaşır" dedi.

GÖNÜL SOFRALARINDA BİRLİK OLALIM

Ana ocağında bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Bu gece gerçekten benim için çok özel ve anlamlı bir gece çünkü ana ocağımdayım. Gençliğim boyunca annemin hikayesini anlattığı Alaçam'ın Gökçeboğaz Mahallesi'nde bu gece hepimiz için unutulmaz bir gece olacak. Bu geceyi unutulmaz kılacak anıları birlikte yaşayacağız. Gençlik yıllarımda yani bir insanın olgunluk çağını yaşadığı yıllarda, bizim evimizde annem, teyzelerim Alaçam'da yaşadıklarını konuşurdu. Onlardan çok şey öğrendim. O hikayeleri dinleyerek büyüdüm. Allah nasip etti, Samsun'dan, Alaçam'dan milletvekili seçildim, ardından genel başkan yardımcılığıyla görevlendirildim. Rabbim inşallah mahcup etmez. İnşallah bu şehrin adını, bu ilçenin adını daha güzel yerlere taşırız. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor bu yüzden gönül sofralarının anlamının bizler için daha farklı ve daha anlamlı oluyor. Aynı masanın etrafında birleşen bizler, aslında gönül birlikteliğimizi, kardeşliğimizi ve bütün o sıcak ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. Bu coğrafyada hiçbir şey kolay olmadı zaten. Bugüne kadar hep zor sınavlar verdik ama bu sınavların hepsinden başarıyla geçtik. 'diye konuştu.

Ümit CEYLAN