Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde bulunan Kariyer Gelişim Merkezi (KARGEM) ve Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi (CAKEM)'ndeki öğrenciler ile ailelerini iftar yemeğinde ağırladı. 8 binden fazla kişinin eğitim aldığı kampüs içerisinde verilen iftar yemeğine Başkan Genç'in yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt da katıldı. İftar öncesi yemek dağıtan ve masaları tek tek gezerek öğrenci velileriyle sohbet eden Genç, iftarını da yüzlerce kişi ile birlikte açtı.

ÇOCUKLARIMIZIN İKİNCİ EVİ

Öğrencilerin ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, 'Dershanelerin dönüşümüne örnek olan etüt merkezlerimiz çocuklarımıza verdiği aile ortamındaki eğitimle yavrularımızın ikinci evi oldu. Etüt merkezlerinde yalnızca eğitim değil, dostluğu ve paylaşımı, milli ve manevi değerleri de öğretiyoruz. Çocuklarımızı bu kampüse gönderdikleri için ailelerimize teşekkür ediyorum. Anne babalar olarak çocuklarımıza Ramazan'ın manevi atmosferini yaşatmalıyız ve bu manevi değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmalıyız" dedi.

SOSYAL PAYLAŞIM ORTAMI

Ramazan ayının kardeşlik, dostluk ve paylaşım ayı olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları, aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanları biraraya getiriyor. İftar sofralarında kardeşlik bağlarını güçlendirerek, sosyal paylaşım ortamı oluşturmak istiyoruz. Ramazan ayında Türkü, Suriyelisi, Iraklısı, Afganı, her kesimden insanımızı aynı sofranın etrafında buluşturuyoruz. İnşallah bu etkinlikler sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile olur" diye konuştu.

BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt da yaptığı konuşmasında dünyanın ramazan ayı içerisindeki sükunete ve birlikteliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, "Dünyada güçlünün zayıfı ezmeyi bir hak olarak gördüğü bir dönemi yaşıyoruz. İşte tam da burada bugün iftarımızı açtığımız bu tesislerde donanımlı olarak yetişen gençlerimiz dünyada ve Türkiye'de mazlumun hakkını savunan birer bireyler olacak. Büyük hizmetler gerçekleştirecekler' dedi.