Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Haberaks TV'nin canlı yayınında Genel Yayın Koordinatörü Fatih Korkmaz'ın konuğu oldu.

Programda gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Kılıç, Samsun'u, Türkiye'ye ve dünyaya daha fazla tanıtmak için çalıştıklarını söyledi.

CİDDİ YATIRIMLAR VAR
2017'de Samsun'da İşitme Engelliler Olimpiyatları düzenleneceğini hatırlatan Bakan Kılıç, "Devam eden 3 tane tesisimiz var. Atıcılık, okçuluk, buz pateni pistimizin inşaatı devam ediyor. İlkadım'daki atletizm pistimiz yenilendi. Onun da son aşamasına gelindi. Stadımız malum devam ediyor. Arkadan öne doğru paneller gelmeye başladı. Çatısı bitti. Vinçler çıktı. Zemin çalışmalarına yavaş yavaş başlıyoruz. Son iki ay içerisinde Samsun'da yoğun bir yağış oldu. O da biraz etkiledi. Ama devam eden bir süreçle iş yürüyor. Golf sahasını Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile birlikte Samsun'a kazandırdık. Burada birtakım eleştiriler oldu. Su tüketimi ile ilgili doğru olmayan birtakım bilgiler gündeme geldi. Bu kendi kendini idame eden bir tesis. Yani suyunu kendi içerisinde kullanan aynı zamanda güneş enerjisi ile alakalı olarak kazanım elde edip bazı şeyleri karşılayabilen bir tesis olacak. Samsun, ulusal ve uluslararası anlamda da önemli bir noktaya gelecek. Samsun'da yapılan bu tesis, bildiğim kadarıyla Karadeniz'in kıyısında olan ilk tesis. Turizmi de canlandıracak olan ve tabii şu anda Samsun'da 500 milyon liraya yakın sportif devam eden inşaatlar var. Bu anlamda Samsunumuza çok ciddi yatırımlar söz konusu" dedi.

HİKAYESİ OLAN BİR ŞEHİR
Samsun'un diğer yatırımlarıyla ilgili de yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Bakan Kılıç, "Bakanlarımızla, bakanlıklardaki birçok çalışmayı da yakından takip ediyoruz. Birçok tesisi de hayata geçirmiştik. Bununla beraber ileriye dönük tarım, turizm ve eğitim alanındaki çalışmaların hepsini takip ediyoruz. Ciddi bir okullaşma oranı oldu. Yeniden okulların inşaatlarıyla alakalı. Milli Eğitim Bakanlığımız da sağolsun gerçekten bizim taleplerimizi gerçekleştirmek için büyük bir çaba sarf ediyor. Aynı zamanda Samsun'a kazandırdığımız bizim de bazı yatırımlarımız ve okullarımız oldu. Aynı zamanda karayolları yatırımları, tarım yatırımları, sanayi konusundaki çalışmalar var. Tabii bunların hepsi yapılırken Samsun'daki hayat kalitesinin yükselmesi çalışmalarımızın başında gelen en önemli unsur. Burada hiçbir zaman Samsun'da herhangi bir şekilde vatandaşlarımızın olumsuzlukla karşılaşmasını istemeyiz. Yani burada kastım şu; yeni yapılan birtakım yatırımların, tesislerin, sanayilerin Samsun'un hayat kalitesiyle ilgili pozitif katkıda bulunması gerekir. Bunların da takibini mülki ve yerel yönetimlerle yapıyoruz. Samsun, hikayesi olan bir şehir. Çok anlatılacak şeyi var, çok ciddi bir gelişimi var" diye konuştu.

'HERKES KATKI VERSİN'
Türkiye'nin ve Samsun'un kalkınmasını en iyi şekilde yapabilmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Bakan Kılıç, şunları söyledi: "Milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimizle beraber bunun için buradayız. Samsun'a katkı sağlayacak herkesin bizim başımızın üstünde yeri var. Samsun'a yeter ki destek olunsun. Samsun için bir şey yapılsın. Herkesin Samsun'un tanıtımına katkı yapması için ben bir çağrıda bulunuyorum. Gurbette olanlar tatil döneminde özellikle gelsinler, Samsun'u memleketlerini ziyaret etsinler. Samsun'da mutlaka bir evleri, yatırımları olsun. Kökümüzün olduğu yeri, nereden geldiğimizi, ailemizi hatırlatmak anlamında bu önemlidir. Biliyorsunuz benim eşim de Samsunlu. Biz de sürekli Samsun'da bulunuyoruz. Çocuklarımıza nerelerden geldiklerini hatırlatıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan Samsunlu hemşehrilerim fırsat buldukça mutlaka gelip memleketlerini görsünler. Çocuklarına Samsun'un değerini anlatsınlar. Bu anlamda onlardan özel ricada bulunuyorum. Farklı sektörlerde Samsun'da ciddi ilerlemeler söz konusu. Özellikle uluslararası yatırımların Samsun'a gelmesi noktasında bir çabamız var. Yakın zamanda bir açılış yaparak, Türkiye'deki yabancı misyon şeflerinin yani büyükelçiler, başkonsolosların, diplomatik çalışanların Samsun'a gelip golf oynamaları, burada konaklamaları noktasında bir çalışma içerisindeyiz. Yani Samsun'u Türkiye'ye ve dünyaya daha fazla tanıtmak için çalışıyoruz."