İlkadım ilçesinin Karadeniz Mahallesi'nde bulunan Sevim Y.'ye (75) ait evde 21 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen olayda, Sevim Y., kimsenin olmadığı esnada evin kapısını anahtarla açarak içeri girdi. Hırsızlar daha sonra evdeki anahtarla açtıkları çelik para kasasının içinde piyasa değeri 140 bin lira olan ziynet eşyası ve parayı çaldılar.

AMASYA'DAKİ GÜVENLİK KAMERASINDAN TESPİT EDİLDİLER

İhbarı değerlendiren polis, evden çalınan ziynet eşyalarından altın gerdanlık takımının Amasya'da bir kuyumcuya 8 bin 500 liraya satıldığını tespit etti. Kuyumcunun güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, temizlikçi kadının oğlu S.G. ile damadı T.K.'nın (32) çalıntı altını bozdurduklarını otaya çıkardı. T.K.'nin ifadesine başvurulup serbest bırakıldı. T.K., altınların çalıntı olduğunu bilmediğini ve aileye ait olduğunu zannettiğini ileri sürdü.

BİR KISMINI EVİNİN BODRUMUNDA SAKLAMIŞ

Çalıntı altınların zaman zaman kuyumcularda bozdurulduğu ve kalan kısmının da Zeytinlik Mahallesi'nde bunan temizlikçi kadının kızı E.G.A.'nın (30) evinin bodrumunda saklandığı ihbarını alan polis, söz konusu bodrumda yaptıkları aramada çalıntı 2 çift altın küpe ele geçirdi. Altınları çalınan yaşlı kadın küpeyi teşhis ederek kendisine ait olduğunu söyledi.

İfadesine başvurulan E.G.A., ele geçen küpeden haberinin olmadığını söyledi ve serbest bırakıldı. Hırsızlık Bürosu ekipleri olayla ilgili G.Y. adlı temizlikçi kadın ile oğulları S.G. ve S.G.'yi gözaltına aldı. İfadelerinde suçlamaları kabul etmeyen anne ve oğulları bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevki sırasında basın mensuplarının kendisini görüntülemesi üzerine G.Y.'nin "Çok ayıp ediyorsunuz. Benim torunum torbam var" demesi dikkat çekti.

Bugün Samsun Adliyesi'ne çıkarılan anne ve oğulları savcıya ifade verdikten sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme anne G.Y. ile oğlu S.G.'yi tutuklarken, diğer oğlu S.G.'yi ise serbest bıraktı.