Canik İlçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde bulunan Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (SESOB) yeni hizmet binasının temeli, Samsun Küçük Sanayi Sitesi Konut Yapı Kooperatifi'ne ait arsası üzerine kurban kesimi ve dualarla atıldı.

Kurban kesimi öncesi konuşan SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, "Yeni hizmet binamızın arsasının alınmasında ve imar verilmesinde çok büyük emeği olan Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanımız Uğur Tüfekçi ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a ruhsat işlemlerimizde yardımcı olan Canik Belediye Başkanımız Osman Genç'e ve personellerine birliğim adına teşekkür ediyorum" dedi.

ARALIK'TA HİZMETTE
Oda başkanlarının fikirlerini alarak yeni hizmet binası çalışmalarına başladıklarını da söyleyen Güler, "Binamızın projesini oda arkadaşlarımızla birlikte onayladık. Yapılan ihalenin ardından temelimizi atarak inşaata başladık. Allah nasip ederse 2016 Aralık ayının sonunda binamız bitmiş olarak ve en kısa sürede taşınmayı gerçekleştireceğiz. Samsun'un en büyük sivil toplum örgütü olan birliğimizin yaklaşık 36 bin üyesi bulunmaktadır. Samsun'da esnaf ve sanatkarları her konuda birlik, beraberliği sağlamıştır. Esnaf odaları dün olduğu gibi bugünde, gelecekte de her konuda üzerine düşen sorumluluğu sonuna kadar yerine getirecektir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, yağmura rağmen kurban kesimi yapıldı ve dua ile temel atıldı.

Bayram OK