Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, Irak'ın kuzeyinde bulunan Zap ve Gara bölgelerine hava harekatı düzenledi.

Alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu düzenlenen hava harekatında Zap ve Gara bölgelerinde tespit edilen ve teröristlerin içinde bulunduğu barınak ve sığınak ile birlikte 27 hedefin ateş altına alınarak imha edildiği bildirildi.

AVAŞİN-BASYAN DA BOMBALANDI

Öte yandan Türk Hava Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı savaş uçakları, Irak'ın Kuzeyinde bulunan Avaşin-Basyan bölgelerine yönelik de hava harekatı düzenledi.

Türk Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Irak'ın Kuzeyinde bulunan Avaşin-Basyan bölgelerine yönelik hava harekatı düzenledi. Alınan anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Avaşin-Basyanbölgesine yönelik düzenlenen hava harekatında bölgede tespit edilen 4 hedef ateş altına alınarak imha edildi.

ÇNRA VE OBÜSLER IŞİD'İ VURDU

Ayrıca Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'ye yönelik atış yapma hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü DEAŞ mevzileri TSK tarafından yerle bir edildi.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'ye yönelik atış hazırlığında olduğu tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait silah mevzi, Katyuşa ve havan silahlarından oluşan 21 hedef, TSK tarafından yapılan Fırtına obüsü ve ÇNRA atışları sonucu imha edildi. Atışlarda ilk tespitlere göre 11 terörist etkisiz hale getirildi.