Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının yeniden getirilmesinin kötü sonuçlar doğuracağını belirterek, ''Sadece ücret teşviki gibi yöntemlerle çözülebilecek bir sorunu sosyal bir yara haline dönüştürmenin gereği yok'' dedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının geri getirilmesinin eğitim sisteminde yine aynı kötü sonuçları doğuracağını söyledi. Ücret teşviki ile öğretmen dezavantajlı bölgelerde öğretmen sorununun çözülebileceğini kaydeden Zor, ''Bu açığı kapatmak hayati önem taşıyor'' diye konuştu.

ADİL DEĞİL

Aynı okullarda aynı işi yapacak eğitim çalışanlarına farklı statü ve özlük hakları verilecek olmasının adil olmadığını ifade eden Zor, ''Özünde barındırdığı sakıncalar nedeniyle uygulamadan kaldırılan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının yeniden getirilmesinin eğitim sistemimizde aynı sorunları doğurcak. Dezavantajlı bölgelere öğretmen göndermede veya bu öğretmenleri bu bölgede tutmakta zorluk yaşandığı ortada. Bu sorun bir an önce çözülmeli. Ancak çözüm bazı öğretmen adaylarını ötekileştirecek, sübjektif uygulamalarıyla mülakat uygulaması değil. Sadece ücret teşviki gibi yöntemlerle çözülebilecek bir sorunu sosyal bir yara haline dönüştürmenin gereği yok'' diye konuştu.

BAŞARILARI YOK SAYILIYOR

Öğretmen olma yeterliliklerine sahip öğretmen adaylarının ilave olarak bir de mülakata tabii tutulacak olması KPSS başarılarının yok sayılmasına neden olacağını ifade eden Zor, şunlaır söyledi: ''Pek çok kurumda yaşandığı, kamuoyunun bildiği 'hamili kart yakınımdır' döneminin öğretmen alımları için de uygulanmasına, yönetici görevlendirmeleri gibi konularda yapılan hukuksuz uygulamalarla siyasallaştırılan eğitimin siyasi ocak haline getirilmesine sebep olacağından, sözlü sınav ibaresi yönüyle eğitim sistemi açısından çok kötü sonuçlara doğuracak.''

Zerrin SOMUNCU