Samsun'un aslanı

Kick boksta kazandığı madalyalarla Samsun'u başarıyla temsil eden Resul Bahar, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti. Milli sporcunun antrenörü Volkan Güvercin, "Resul'da bu hedefi başaracak yetenek ve azim mevcut" dedi.

ANTRENÖRÜNÜN İZİNDEN GİDİYOR

Samsun'u başarıyla temsil eden milli kick boksçu Resul Bahar, Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'nda kazandığı altın madalya ile başarılarına bir yenisini daha ekledi. 2004 yılında şuan antrenörlüğünü yapan Volkan Güvercin'in maçını izledikten sonra kick boksa başlayan Resul Bahar, katıldığı organizasyonlarda elde ettiği madalyalarla milli takıma kadar yükseldi. Son olarak 8-10 Nisan tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşen turnuvada rakiplerini bir bir deviren milli sporcu, 94 kiloda Samsun'a birincilik getirdi.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Hedefinin Ay-Yıldızlı bayrağı avrupa ve dünya şampiyonalarında dalgalandırmak olduğunu belirten Samsun'un aslanı Resul Bahar, kazanacağı başarılarla gençleri kick boks sporununa yönelmesini sağlamak istediğini ifade etti. Antrenör Volkan Güvercin ise, Resul Bahar'ın Samsun'a en çok madalya getiren sporcuların başında geldiğinin altını çizerek, "1-2 sene içerisinde sporcumdan bir dünya şampiyonluğu bekliyorum. Resul'da bu yetenek, azim ve çalışma disiplini var" diye konuştu.

ÖZEL HABER

Tugay BAŞSAN