Çok emeği var

Eski Samsunsporlu kaleci Tekin Üstündağ, Şeren'in vefatının ardından sosyal medya hesabından 1970-1971 sezonu öncesi Kızılcahamam kampında çekilmiş bu fotoğrafı yayınladı.

Üstündağ, efsane futbol adamının kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Üstündağ, "O zamanlar kaleci antrenörü yok. Turgay hoca önce takıma antrenman yaptırır, idman bitiminde de beni özel olarak çalıştırırdı. Üzerimde çok emeği var. Samsunspor'a da hizmet etmiştir. İrtibatı hiç koparmadık, telefonla görüşüyorduk. Allah rahmet eylesin" dedi.

SAMSUNSPOR'U DA ÇALIŞTIRMIŞTI

Türk sporunun önemli isimlerinden birisi olan ve 1970-1971 yılları arasında Samsunspor'da da teknik direktörlük yapan 'Berlin Panteri' lakaplı Turgay Şeren, 84 yaşında vefat etti. Şeren'in ölümü spor camiasını derinden yaraladı.

Türk futboluna 'Berlin Panteri' lakabıyla adını altın harflerle yazdıran Turgay Şeren, dün sabah saatlerinden 84 yaşında vefat etti. 1951'de Berlin'de Batı Almanya'ya karşı A Milli Futbol Takımımızın 2-1 kazandığı maçta yaptığı kurtarışlarla 'Berlin Panteri' diye anılan Şeren, kalecilik kariyerine Galatasaray'da başlayıp, yine aynı kulüpte nokta koydu. 1967'de futbolu bırakıp bir yıl sonra da teknik direktörlüğe başlayan Şeren, 1970-1971 sezonu öncesi Samsunspor'la anlaştı. 10 Haziran 1970'de sözleşme imzalayan Şeren, 14 Aralık 1970'de ailevi sorunlarını gerekce göstererek istifa etti. Ancak istifası kabul edilmeyen Şeren, 9 Mart 1971'e kadar görevinin başında kalsa da, yine istifa edip ayrıldı. Şeren'in görevde kaldığı 19 haftayı Samsunspor 9. sırada tamamlamıştı. Futbolculuk ve teknik direktörlüğün ardından spor yazarlığı ve yorumculuk yapan Şeren, uzun süredir hastanede tedavi görüyordu.