Kırk yılı aşkın bir süredir polisten kaçmayı başaran ve İtalya'nın en çok aranan adamı olan Provenzano, 2006 senesinde Palermo yakınlarında yer alan Corleone köyündeki çiftlik evinde yakalanmıştı. Yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemesi tamamlanan mafya babası, ömür boyu hapis cezasına çarptırılarak demir parmaklıkların ardında yaşamak zorunda kalmıştı. İşlediği birçok cinayet bulunan ve özellikle de düşmanlarını biçerek öldürmesi nedeniyle 'Traktör' lakabını alan Provenzano, 1993 yılında Sicilya'nın en etkili isimlerinden olan 'Toto' lakaplı 'Riina'nın tutuklanmasıyla, Cosa Nostra adlı mafya çetesinin başına geçmişti.

2004 yılından bu yana bilişsel bozukluk ve mesane kanseri tedavisi gören mafya babasının, yakalanmasının ardından 2012 yılında başına poşet geçirerek intihar etmeye çalıştığı biliniyordu. İlk cinayetini 25 yaşında işleyen ve rakip mafya liderini öldüren Provenzano, ünlü mafya filmi 'Baba' serisindeki karakterlere isim babalığı yapan 'Corleone' köyünde doğmuştu.

Uzun süredir tedavi gören mafya babası, Milano'daki hastanede hayatını kaybetti. Hayatını kaybetmesiyle birlikte özellikle Sicilya'da tek gündem olmayı başaran 84 yaşındaki Provenzano, bir dönem İtalya'nın ve Avrupa'nın en tehlikeli ismi olarak görülüyordu.