Yeni sezon hazırlıklarını İsviçre'nin Gwatt bölgesinde sürdüren Galatasaray'da, yıldız oyuncu Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlk olarak Thun ile oynanan ilk hazırlık maçında sakatlanan Koray Günter için geçmiş olsun dileklerini ileten futbolcular, Koray'ın en kısa sürede sahalara dönerek eskisinden daha iyi olacağını belirttiler.

Öztekin: 'İyi hazırlanıp, sezonu iyi başlamak istiyoruz'

Yasin Öztekin, kampım çok verimli gittiğini belirterek, 'Şu an her şey çok iyi gidiyor. İyi çalışıyoruz. Bu sene 3 kupaya da adayız, her zaman olduğu gibi. Hocalarımızla beraber bütün takım iyi çalışıyor. İnşallah iyi çalışıp, iyi hazırlanıp sezona iyi başlamak istiyoruz' dedi.

'Yönetimle, hocalarımızla her zaman konuşuyoruz'

Menajerinin sözleşmesi ile ilgili açıklamalarda bulunmasının hatırlatılması üzerine ise Öztekin, 'Menajerim birkaç açıklama yaptı ama o zamanlar konuşuluyordu bunlar. Biz her zaman yönetimle, hocalarımızla konuşuyoruz. Bir futbolcu için normal şeyler. Bazı alakasız haberler vardı. O yüzden onlara bir şey diyemiyorum ama yönetimle hocamızla konuşuyoruz' diye konuştu.

'Kim iyiyse hoca onu oynatır'

Takımdaki rekabet hakkında da konuşan Yasin Öztekin, '30 tane oyuncu var. Herkes oynamak istiyor. Gayet normal. Çok oyuncu olması performansı da attırıyor. Kim iyiyse hoca onu oynatır. Herkes yetenekli ve iyi oyuncu. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Elbette herkes bireysel iyi oynamak ister ama hoca kimi daha iyi görürse onu oynatır. Biz her şeye hazırız kupalar kazanmak istiyoruz' şeklinde konuştu.

'Üzenlere cevabını vermesini biliyorum'

"Her zaman en iyi şekilde oynayamazsınız" diyen Yasin, "Ben her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Türkiye'de zaten 1 maç kötü oynayınca eleştiriliyorsun. İnsan üzülüyor ama bu üzenlere de cevabını vermesini biliyorum' açıklamasında bulundu.

'Biz istersek Galatasaray'ın önünde kimse duramaz'

'2 sene önce 3 tane kupa aldık ama orada da aynı takımımız vardı' diyen Yasin, '2 eksik kişiyle devam ettik. Her şey bizde bitiyor. Biz istersek Galatasaray'ın önünde kimse duramaz. Taraftarlarında desteği lazım. Onlar olmadan eksik oluyor. Ben mesela maçlara çıktığımda taraftar desteğini görünce daha iyi performans sergiliyordum. Geçen sene için herkesin kendisine sorması lazım. Bu sene inşallah tüm zaaflarımızı kapatıp 3 kupayı da almak istiyoruz' ifadelerini kullandı.

'Elimden geleni yaptım'

İlk geldiği sezon 7 gol 7 asist yaptığını hatırlatan Yasin, 'Geçen sene de yine aynı performansı sergiledim hatta fazlasını yaptım. Ben elimden geleni yaptım. Bir hoca geliyor başka hoca geliyor. Normalde bir hocaya 1-2 sene şans verilmesi lazım. Tabii ki insan üzülüyor böyle şeylere. Kimseye o kozu vermeyeceğim. İyi çalışıp kupaları alacağız' açıklamasında bulundu.

"Herkes milli takımda oynamak ister"

Türk oyuncuların hepsinin milli takımda oynamak istediğini belirten Yasin, 'Ben de gitmek istiyordum. Hoca da bunu biliyordu. Kolay karar değil. Benim için kritik olacağını biliyordum ama içimde hep umut var. Türkiye için orada faydalı olmak istiyordum. Hocamın kararı saygı duyuyorum. İnşallah hem beni hem de Sinan'ı çağırır. Türkiye'ye faydalı olmak istiyoruz. Küçüklüğümüzden beri istiyoruz bunu. İnşallah dünya kupası için elimizden geleni yaparız. 2015'de bizden iyi milli takım yoktu. Euro 2016'da çok iyi olacağımızı hissediyordum ama ne oldu ne bitti bilmiyorum, ne desem yanlış olur. Biz genç takımız dünya kupası için de inşallah iyi oluruz' dedi.

Gümüş: 'Gönlüm Tabii ki Türkiye'den yana'

Galatasaray'ın genç yıldızı Sinan Gümüş ise Milli Takım ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Daha tercihimi yapmadım. Resmi bir teklif gelmedi şu ana kadar, o yüzden bekliyorum. Biz bunları iyice düşündük. Doğma büyüme Almanyalıyım. Gönlüm tabii ki Türkiye için. Teklif gelince zaten açıklama yaparız' diye konuştu.

'Camia için çok önemli bir sene'

Galatasaray'a ilk geldiğinde Sinan Gümüş'ü kimsenin bilmediğini söyleyen genç yıldız, 'O yüzden benim hedefim hep öğrenmekti. Ağabeylerimden her şeyi öğrenip sahada gösterme amacım vardı. İlk sene tabii ki az şans buldum. İkinci sene daha iyi geçeceğini kimse bilmiyordu. Bu sene Allah'a şükür iyi geçti. Sakatlığımı da atlattım. Bir oyuncu için taraftar desteği önemli bir motivasyon. Camia için çok önemli bir sene, inşallah bu sene de gerekli katkıyı takımıma sağlayabilirim. Hedef şampiyonluk. Kim süre alırsa en iyi şekilde değerlendirir. Önemli olan takım olarak performans anlamında tüm oyuncuların üstüne katması lazım. İnşallah takım olarak çok başarılı oluruz' diye konuştu.

'Bu sene inşallah daha da dinlenip daha iyi olacağız'

Geçen sene Fenerbahçe'nin birçok transfer yaptığını ancak şampiyon olamadığını dile getiren genç yıldız, 'Transfer önemli değil takım olarak güçlüysen zaten kazanırsın. Tabii ki yeni transferler gelip yardımcı olabilir. Bu sene Avrupa'ya gidemeyeceğiz, belki haftada 2 maç oynayacağız, en iyi performansı sergilememiz lazım. Geçen sene Şampiyonlar Ligi vardı. Yolculuk hep yoruyordu. Bu sene inşallah daha da dinlenip daha iyi olacağız' ifadelerini kullandı.
Sinan ayrıca, hedefinin kaptan Selçuk İnan'ın söylediği gibi 15 gol atmak olduğunu da söyledi.

'İnşallah daha uzun yıllar burada oynarım'

Takım içinde kendisine yardımcı olduklarını vurgulayan Sinan, 'Benim için önemli olan bir ailem var. Takım içinde de ağabeylerim var. Bana hep yardımcı oldular. Yanlışlarımı söylediler. Allah'a şükür güzel iki yıl yaşadım. Daha uzun yıllar inşallah burada yaşarım. Sosyal medyada Podolski'ye de baktım maşallah her gün bir resim paylaşıyor. Destek çok var sosyal medyadan. Onlar hep resim paylaş diyorlar. Bu yıl büyük bir proje var sosyal medyada' diye konuştu.
Sinan öte yandan, idolünün Robben olduğunu ve oyun içinde kanatları tercih ettiğini dile getirdi.