Samsunspor'da, eski futbolcusu Aminu Umar'la ilgili davanın sonucu açıklandı.

Kulüpten alacağı olduğunu iddia ederek hem sözleşmesini tek taraflı fesh eden hem de FIFA'ya başvuran Nijeryalı oyuncudan dolayı Kırmızı- Beyazlılar 2 dönem transfer yasağı cezası almıştı.

Samsunspor yönetimi avukatlarıyla ciddi bir savunma hazırlayıp, oyuncuya yapılan ödemeleri de belge olarak sunarak konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşımıştı.

Mahkeme hakemleri ilk olarak kararı 15 Mayıs'ta açıklayacağını söylese de, tarih 15 Haziran'a ertelenmişti. 15 Haziran'da yeniden toplanan mahkeme hakemleri, tüm belgeleri ve savunmaları incelese de kararı 15 Temmuz'a kadar açıklayacağını belirtmişti.

O beklenen karar bugün açıklandı

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin hakemleri bugün yeniden toplanarak nihai kararı verdi. Tüm belgeleri inceleyen CAS hakemleri, FIFA'nın verdiği cezayı onadı.

Geçen sezon devre arasında transfer yapamayan Kırmızı- Beyazlılar cezanın onanmasıyla, yeni sezon öncesi de transfer yapamayacak. Davanın iki kez ertelenmesi kararın bozulacağı yönünde umutları artırsa da, gelen kötü haber tüm camiayı üzdü.

Samsunspor Başkanvekili Rüştü Araboğlu, bu kararın olumsuz gibi görünse de, altyapıdan yeni gençleri kazanmak açısından bir fırsat olduğunu ifade etti.