Saadet Partisi Samsun İl Başkanılığı 15 Temmuz darbe girişiminin sonra değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Parti binasında çok sayıda partilinin katılığı toplatıda Hasan Bayram Var, girişimin ardında dış güçlerin olduğunu ifade ederek, ''Yapanlar da yaptıranlar da aynı mihraktır. Silahlı kuvvetlerin içerisinde bulunan birtakım millet düşmanlarının bir darbe girişiminden öte akıl almaz bir terörist faaliyeti olarak akıllarda kalacak'' şeklinde konuştu.

AB SÜRECİ DARBEYLE BİTTİ

Millet İradesine yönelik olarak yapılankalkışmayı şiddet ve nefretle lanetlediklerini kaydeden Var, ''Saadet Partisini darbe yanlısı, darbeyi senaryo veya kurgu şeklinde gören insanlar topluluğu olarak göstermeye kimsenin hakkı yoktur bizler de buna asla müsaade etmeyiz.

Eğer 15 Temmuz silahlı darbe girişimi veya terör saldırısı arkasından çok önemli iç ve dış siyasi yön belirleme çalışmaları yapılırsa işte o zaman bu kalkışmanın amacına ulaştığı gibi bir sonuçla karşı karşıya kalabiliriz. Bu gelişmeleri siyasi fırsata çevirmek en büyük ahlaksızlık.
Bu darbe girişiminin bu terörist saldırının arkasında dış güçler var. Yapanlar da yaptıranlar da aynı mihrak. Bu olay, ister FETÖ mensuplarının olsun ister NATO mensuplarının olsun silahlı kuvvetlerin içerisinde bulunan birtakım millet düşmanlarının bir darbe girişiminden öte akıl almaz bir terörist faaliyeti olarak akıllarda kalacak. Çözüm olarak görünen temel kural şu ki Avrupa Birliği, ABD ve İsrail ile yürütülen birliktelik ve işbirliği ile bu işin yürümesi mümkün değil. AB süreci bu darbeyle bitti. Türkiye'nin yönü Avrupa Birliği değil İslam Birliği olmalı'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU