Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur'un davetlisi olarak Ayvacık'ta incelemelerde bulundu. Ayvacık merkezinde bulunan binaların modernleştirme çalışmaları hakkında fikir alışverişi yapmak için ilçeye giden Kent Estetik Kurulu üyeleri, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur'a, gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından çalışmaların yapılması planlanan sokakları gezdi.

BAMBAŞKA BİR AYVACIK
Ayvacık'ın özellikle şehir merkezinde yaptıkları çalışmalarla ilçeye modern bir görünüm kazandıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Belur, "İlçemizde kent meydanı projemizi hayata geçirdik. Alt ve üstyapıları tamamladık. İlçenin Turizm Bölgesine yakışır bir hal alması yolunda yapılan çalışmalarda şimdi sıra estetik görünüme geldi. Ayhan Şahenk Bulvarı üzerinde sıvasız, boyasız kötü görünümlü yapılarımızı turizm bölgesine yakışır bir şekilde estetik bir görünüm kazandırmak için cephelerini düzenleme çalışmaları başlatıyoruz. Amacımız estetik anlamda ilçemizde güzel çalışmalar yapmak. Bunun yanı sıra çevre düzenlemelerine devam edeceğiz. Önümüzdeki yaz aylarında bambaşka bir Ayvacık ortaya çıkacak. Saklı Cennetimiz görenleri kendine hayran bırakacak bir estetiğe ve güzelliğe kavuşacak" diye konuştu.

DESTEĞE HAZIRIZ
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kent Estetik Kurulu Başkanı Zennube Albayrak ise, "Ayvacık ilçemizin merkezinde yer alan binaların modernleştirme çalışmaları hakkında burada yaptığımız incelemelerin ardından tekrar kurul olarak toplanarak kesin kararları alacağız. Ayvacık ilimizin turist çeken küçük ilçelerinden birisidir. Buraya Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız" açıklamasında bulundu.