15 Temmuz darbe girişiminin ardından, kamu kurumlarında başlatılan tasfiye operasyonunda şimdiye kadar 28 bin 321 kişi görevden alındı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel eğitim kurumlarında görev yapan 21 bin öğretmenin lisansının da iptal edilmesiyle birlikte, toplamda 49 bin 321 kişi görevinden uzaklaştırılmış oldu.

Operasyonların devam edeceği belirtilirken, 49 bin sayısının 100 binlere ulaşabileceği ifade ediliyor.

Hangi kurumlarda ne kadar personel görevden uzaklaştırıldı?

Başbakanlık: 257 personel
İçişleri Bakanlığı: 8 bin 777 personel
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: 393 personel
Milli Eğitim Bakanlığı: 15 bin 200 personel, özel eğitim kurumlarında görev yapan 21 bin öğretmenin de lisansı iptal edildi
Diyanet İşleri Başkanlığı: 492 personel
Milli İstihbarat Teşkilatı: 100 personel
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu: 25 personel

YÖK, ÜLKEDEKİ BÜTÜN DEKANLARIN İSTİFASINI İSTEDİ

YÖK, ülkedeki vakıf ve devlet üniversitelerinde görevli olan bütün dekanların istifasını istedi. 1176'sı devlet, 401'i vakıf üniversitesinde görev yapan dekanların istifa etmesi bekleniyor.

GÖREVDEN ALMALAR DEVAM EDECEK

Şimdiye kadar 50 bine yakın personel görevinden uzaklaştırılırken, Başbakan Binali Yıldırım Bakanlar Kurulu sonrasında 1500'den fazla Maliye personelinin görevden alınacağını ifade etmişti. Birçok kamu kurumunda da devam eden soruşturmaların sonuçları açıklanmadı. Bu kurumlardaki tasfiyelerin ardından görevden alınanların sayısının 100 bin rakamını rahat bir şekilde bulacağı düşünülüyor.