AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Habertürk TV'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Toplanan kritik MGK ve MGK sonrasındaki Bakanlar Kurulu hakkında da konuşan Yılmaz, 'OHAL için MGK değerlendirecek.' dedi.

Yılmaz, gerekli olan neyse ona karar verilecektir derken, 'MGK'da bütün hususlar ele alınacaktır. Önemli bir badireyi atlattık ancak tam anlamıyla atlatmış değiliz. Bir daha böyle hadiselerin yaşanmaması adına belli tedbirlerin yapılması gerekiyor. Milli Güvenlik Kurulumuz toplandı. Bakanlar Kurulumuz toplanacak. Önemli bir gün. Mutlaka belirli kararların alınması gerekiyor. Gerekli olan neyse MGK ona karar verecektir. OHAL için MGK değerlendirecek. Olağanüstü hal de hukukun bir parçası. Buna ihtiyaç var diye değerlendirirse MGK adım atabilir. Mevcut kurallarla belki de değerlendirebilir. Onu hep birlikte göreceğiz.' ifadelerini kullandı.

TEMİZLEMEK ZORUNDAYIZ

FETÖ/PDY bağlantılı kamu görevlileri hakkında da konuşan Yılmaz, 'Bu FETÖ'cü terör yapılanması devlet içinde devlet oluşturan bir yapılandırma. Bu yapılanma çok uzun bir geçmişe dayanıyor. Dolayısıyla bununla mücadele de köklü bir mücadele olmak durumunda. Bu mücadeleyi elbette hukuk içinde yapacağız. İstihbarat çalışmalarından başka çalışmalara kadar bütün birikimler kontrol edilecek. Bu mücadeleyi hukuk içerisinde yapacağız. Acımasız bir şekilde insanlarımızı katleden, Meclis'imizi bombalayan bu yapılanmayı bütün kurumlardan temizlemek zorundayız.' dedi.