Bafra'daki demokrasi nöbetine Vali Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da katıldı. Bafra Belediyesi önünde konser veren Mehteran takımı halkın yoğun ilgi gördü. Belediye önünde konser verdikten sonra Bafralılarla Yeni Kent Meydanına kadar marşlar eşliğinde yürüdü. Yüzlerce vatandaşın katıldığı programda, Mehter takımının çalmış olduğu marşlar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanırken Bafra Müftülüğünce okutulan Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin ardından dualar yapıldı.

Bafra Yeni Kent Meydanında düzenlenen programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Bafra Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Üstgm. Hakan Arıkan, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, daire müdürleri, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MEYDANLARI ONLARA BIRAKMAYACAĞIZ
Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Cumhurbaşkanımızın bu nöbetleri durdurun diyene kadar bu nöbetleri tutmaya devam edeceğiz. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine yöneltilmiş olan bu menfur saldırıyı sizler gibi bende lanetliyorum" diye konuştu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise Bafra İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Üstgm. Hakan Arıkan'ı işaret ederek, hainlerle, şerefli komutanların bir tutulmamasını istedi. Vali Şahin, "Jandarma Komutanımız burada ve resmi üniformasıyla gelmiş. Arkadaşlar özellikle bu paralel yapıya mensup terör örgütü resmi üniformaların içerisine sinmiş biz fark edememişiz devlet fark etmemiş. Bu hainlerle, sakın ola bu üniformayı gerçekten onurla taşıyan askerlerimizi komutanlarımızı bir tutmayın. Önce ki gün itibariyle askerlerimize dışarıya çıkıp asli görevlerini yapmalarını söyledim. Bu nedenle sizlerde bu onurlu ve şerefli askerlerimize sahip çıkacaksınız. Ama o ahlaksızlara, o vatansızlara, o kansızlara da bu meydanları bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.
Nöbet sırasında vatandaşlara sıcak çorba ikram edildi. vatandaşlar Bafra İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Üstgm. Hakan Arıkan ile fotoğraf çekinerek sevgi dolu sözler sarfetti.

Ümit CEYLAN