Evlerinin 3. derece sit alanında bulunduğunu belirten yazlıkçılar, binaların yıkılarak Arap yatırımcılara peşkeş çekileceğini iddia ettiler


Samsun'un Bafra İlçesi Kızılırmak Deltası yer alan Yörükler Mahallesi'ndeki yazlık evlerin sahipleri, Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı yıkım kararına tepki gösterip, AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanlıklarına giderek dilekçe verdi. Evlerinin 3. derece sit alanı olduğunu ve 20 yıldır bütün vergilerini ödediklerini belirten yazlıkçılar, binaların yıkılarak Arap yatırımcılara peşkeş çekileceğini iddia ettiler.

EVLERİMİZ YIKILMASIN
Ev sahipleri adına konuşan Osman Tokur, "Bizler yaklaşık 20 yıldır burada oturuyoruz. Bütün vergilerimizi eksiksiz ödüyoruz. Bu yazlıkları emekli ikramiyelerimiz ve birikimlerimizle yaptık. Yörükler Mahallesi ile içiçeyiz. Ayrıca yazlıklarımız 2. derece değil, 3. derece sit alanında bulunuyor. Evlerimizin yıkılmasını istemiyoruz" dedi.

DİLEKÇE VERDİLER
Yaklaşık 50 yazlık ev sahibi, AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanlıklarına giderek, Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı yıkım kararına itirazlarını belirten dilekçeler verdi. Ev sahipleri ayrıca
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, BİMER ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanılğı'na da dilekçelerini posta yoluyla gönderdi.

Bayram OK