20. Ladik Akdağ Yayla Şenlikleri öncesi yağlı güreşlerin yapılacağı yeni sahayı gezen başpehlivanlar dev tesise tam not verdi. Belediye Başkanı Selim Özbalcı, "Türkiye'de eşsiz bir tesis yaptık. Müsabakalara 45 ünlü pehlivan katılacak ve şenlik havasında geçecek" dedi.

KONUKLARI AĞIRLADI

Ladik Belediyesi tarafından 6 Ağustos'ta düzenlenecek 20. Akdağ Yayla Şenlikleri için geri sayım başladı. Belediye Başkanı Salim Özbalcı da kendisini ziyarete gelen 2014 Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı, Ladikli güreş antrenörü Bayram Ertan, geçtiğimiz günlerde Kırkpınar başaltıdna finale çıkarak başpehlivanlığa yükselen Kemal Şehin ve büyük orta kategorisinde güreşen Yücel Yazıcı'yı ağırladı. Ziyaretin ardından Başkan Balcı, konuklara ilçeye yeni yapılan güreş arenasını gezdirdi. Hem pehlivanlar hem de seyirciler için her ayrıntının düşünüldüğü dev tesis güreşcilerden de tam not aldı.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Başkan Özbalcı, "İlçemizde Akdağ Yayla Şenlikleri kapsamında yapacağımız güreşler, yeni yapılan sahamızda olacak. İlk kez güreş severlerle ve pehlivanlarla buluşacak olan güreş arenamızda her ayrıntıyı düşündük. Tüm Samsunluları da güreşlere davet ediyoruz. Şenliklerimiz için Ladik Belediyesi olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Müsabakalara 45 ünlü pehlivan katılacak. Büyük, küçük, çeşitli yaşlardaki sporcularımız kategorilerine göre keyifli güreş müsabakası izlettirecekler. Pehlivanlarımızın güzel oyunlar sergileyerek, hak edenin kazanması dileğiyle, tüm güreşçilerimize şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ...

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Kırkpınar'da başaltında final oynayarak başpehlivanlığa yükselen Kemal Şahin'i altınla ödüllendirdi.