Samsun Karadeniz Rotary Kulübü, bininci toplantısını Samsun Yelken Kulüp'te gerçekleştirdi. Gecede, Samsun Karadeniz Rotary Kulübü yönetim kurulu kararıyla, Yepaş A.Ş Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu'na meslek ödülü verildi.

Törende ayrıca, 25 yıllık demirci ustası seyfullah Çakır'a da el emeğine dayalı demircilik mesleğinin yaşamasını sağladığı gerekçesiyle ödül verildi.

GURUR DUYUYORUM

Rotary'nin temel amaçlarından birisinin topluma yararlı tüm iş ve mesleklerin değerinin takdir edilmesi olduğunu ifade eden Samsun Karadeniz Rotary Kulübü 2015-2016 Dönem Başkanı Atilla Tekat ''Rotary Kulüpleri iş ve meslek insanlarının oluşturduğu bir hizmet kuruluşudur. Rotaryen olmanın en büyük şartı bir mesleğiniz olmasıdır. Meslek hizmeti kişisel bir sorumluluk. Meslek ödülü vermemizdeki amaç, sahip olduğu mesleği alışılmışın ötesine taşıyarak farkındalık yaratan, topluma önder olan ve topluma hizmet eden kişileri ödüllendirerek, onları toplum adına teşekkür etmek ve daha iyisini yapmaları için cesaretlendirip, yüreklendirmektir. Mesleğin büyüğü küçüğü yok. Bunun içindir ki meslek ödülleri toplumun değişik kesimlerinden farklı iş ve meslek temsilcilerine verilir. Mesleğindeki üstün ahlak değerlerine sahip olması, toplumsal projelere destek vermesi, doğayı korumadaki duyarlılığı, iş ve yaşamın her kesitinde kaliteyi yükseltme çabalarından dolayı Sayın Nurettin Türkoğlu ile yok olmaya yüz tutan demirciliği yaşatmaya çalışan Seyfullah Çakır'a vermekten gurur duyuyorum. Mesleklerindeki başarıların devamını diliyorum'' dedi.

O MESLEKLERİ KORUMA ALTINA ALDIK

Ödülünü aldıktan sonra konuşma yapan Yepaş A.Ş Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, Samsun Karadeniz Rotary Kulübü'ne teşekkür ederek, ''Dünya henüz bir tane. Bütün hikaye bizden sonraki kuşaklara sürdürebilir bir dünya bırakmak. Bütün kavga bu. Biz monopol bir piyasada çalışıyoruz. Rakibimiz yok, dolayısıyla rekabet kaygımız da yok. O yüzden yaptıklarımızın daha değerli olduğunu düşünüyorum. Kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri koruma altına alan çalışmalarımız var. Örneğin Çarşamba'nın sembolik yumurta topuk ayakkabı var. Amasya'da semaver, Çorum'da semer ve Sinop'ta bıçak yapan koruma altına aldığımız ustalarımız var. Biz bu projeleri yaparken ana prensibimiz liderlik. Eğer siz liderlik yaparsanız insanlara değerli olduklarını hissettirirsiniz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Samsun Karadeniz Rotary Kulübü yönetim kurulu, üyeleri ve ödül sahipleri hep birlikte bininci toplantı pastası kesti.

Zerrin SOMUNCU