Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) Samsun Bölge ve Havza ve Köylerini Sevenler Derneği ve 25 Mayıs Havzalılar Derneği tarafından Havza Belediyesi ve Atakum Belediyesinin katkıları ile düzenlenen geleneksel Tirit Gecesine yoğun katılım oldu.

Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi'ndeki geceye Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşcı, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkanı Sezgin Gümüş, HADEF Genel Başkanı Enver Şahin, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Havzalı katıldı.

KAZANI BİRLİKTE AÇTILAR

Etkinlik, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşcı, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, tarafından tirit kazanının açılmasıyla başladı. Tirit Gecesinde birer konuşma yapan Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) Samsun Bölge ve Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Ahmet Güngör ve 25 Mayıs Havzalılar Derneği Başkanı Osman Teber birer selamlama konuşması yaptılar.

ESAS OLAN BİRLİKTELİK

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, bu yıl tirit gecelerinin gelenekselleştiğine değinerek, 'Tirit bahane, amaç Havzalıları bir araya getirmek. Esas olan birlik beraberlik kardeşlik. Önceleri dedelerimiz, babalarımız uzun kış aylarında bir araya gelirler tirit yaparak sorunlarını konuşurlar, sohbet ederlermiş. Şimdi ise dostluk bahanesi. Bu yıl içerisindeyine İstanbul'da, Ankara'da ve Almanya'da tirit gecelerimiz düzenlenecek ve biz yine Havza'nın tanıtımı için çalışacağız" dedi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ise yapmış olduğu konuşmada Tiridin Ladik, Kavak, Havza ve Vezirköprü'nün ortak bir değeri olduğunu söyledi.

BU ZENGİNLİK HEPİMİZİN

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise Atakum'un farklı kültürleri içerisinde barındıran bir ilçe olduğunu belirterek, ' Bu zenginlikler hepimizin. Atakum'un bu kültürel zenginliğe yapmış oldukları katkıdan dolayı Havzalı hemşerilerime teşekkür ederim" diye konuştu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ise bu tür etkinliklere daha fazla önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, 'Gönül sohbet etmek iste kahve bahane. Burada ki buluşma sebebimiz birlik beraberliğimizi tesis etmek, göstermek ve muhabbettir. Bu muhabbet inşallah hayırlara vesile olur' dedi.

Tirit gecesi konuşmalar ve yenilen tiridin ardından mahalli sanatçıların konserleriyle devam etti.

Gecenin sonunda Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu protokol üyelerine birer tane Milli Güreşçi Yaşar Doğu'nun hayatını anlatan kitap hediye etti.