Muhteşem Yüzyıl'ın Behram Paşa'sı Adnan Koç HaberHayat okuyucularına çok özel açıklamalar yaptı. Oyunculuktan müzisyenliğe, evlilikten babalığa her şeyi konuştuğumuz Koç, 10 parmağında 10 marifet bulunduran mütevazi bir sanatçı. Sorularımıza tüm içtenliği ile cevap veren yakışıklı sanatçı sizlerle…

RÖPORTAJI HABERHAYAT DERGİSİ'NDE OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERHAYAT: Sizi tanıyabilir miyiz?

ADNAN KOÇ: Mardin doğumluyum. 23 yaşında İstanbul'a geldim. Uzun yıllar müzikle uğraştıktan sonra aldığım bir teklif üzerine oyunculuğu denemeye başladım. Şu an ortağı olduğum Ataşehir Mey Fasıl'da sahne de alıyorum. Aynı zamanda dizi oyuncusu olarak hayatımı devam ettiriyorum. Kısa bir süre önce radyo programı da yapıyordum. Konserler veriyorum, kurucusu olduğum HerRenk Müzik Topluluğunda öğrenci yetiştiriyorum.

HABERHAYAT: Türk Sanat Müziği ile nasıl tanıştınız?

ADNAN KOÇ: Türk Sanat Müziği bizim kültürümüzün bir parçası. Ben de rahmetli babamın taş plaklarını dinleyerek büyüdüm. Çocukluğumdan beri Türk Sanat Müziği ile iç içeyim diyebilirim.

HABERHAYAT: Müzik sizin için ne anlam ifade ediyor?

ADNAN KOÇ: Müzik benim için mana dünyasına yolculuk anlamına geliyor. İnsanın müzikle bu madde dünyasından koptuğunu düşünüyorum. Müzik, insanın ruhunu özgürce dans ettirmesi bence.

HABERHAYAT: İzmir'den İstanbul'a uzanan bir yolculuğunuz var. İstanbul'a geldikten sonra hayatınızda neler değişti?

ADNAN KOÇ: İstanbul'a geldikten sonra müzik camiasının ve iş dünyasının kalbinin attığı bir metropolde her çeşit insanın ve her çeşit isteğin karşılığını bulacak bir dünyayla karşılaştım. Bu dünyada olmak biraz yorucu olsa da belli bir noktadan sonra bu yorgunluktan sıyrılamıyorsunuz. İnsan yorulduğu bu şehri terk edip gidemiyor. Yoğunluğuna o kadar alışıyorsunuz ki sessiz zamanlarda, sessiz yerlerde sıkılıyor hatta bir şeylerin yanlış gittiğini düşünüyorsunuz.

HABERHAYAT: TRT-KASDAV işbirliği ile gerçekleştirilen ses yarışmasında Türkiye birincisi oldunuz. Neler söylemek istersiniz?

ADNAN KOÇ: Müziği yaşatma adına Kadıköy Belediyesi'nin büyük katkıları var. TRT'de jüri üyeliğini üstlenen çok değerli sanatçılarımız vardı yarışmada. Bu yarışmalar özgüveni arttırıcı oluyor. Benim kendimi ispatlamama vesile oldu. Benim için çok güzel bir anı. Bu anıyı yaşatan ve emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.

HABERHAYAT: Albümlerinizden bahseder misiniz?

ADNAN KOÇ: İlk albüm fikri 2007 yılında anlaşma yaptığım bir yapımcıdan geldi. Yapımcının şöhret planlaması olarak düşündüğü bir projeydi. Albüm yapıldı. Ancak maalesef 2008 krizine denk geldi. Albümü 2009'un başlarında çıkarabildik. Klasik eserlerden oluşan 12 eserlik bir albümdü. İkinci albümümün hikayesi ise, oynadığım dizinin sıkı takipçisi olan İzel oyunculuğumu çok beğeniyormuş. O dönem bir TV programına konuk oldum ve program sırasında benden bir şarkı dinlemek istediler. İzel bu programda da beni dinlemiş ve sesimi de çok beğenmiş. Sonrasında bana ulaştı, bu sesi mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor dedi. İzel'in teklifi üzerine Ozan Doğulu'nun stüdyosunda, Sinan Akçıl şarkıları okuduğum bir albüm ortaya çıktı. İzel'le düetimiz olan 'Merak Etme' adlı şarkı albüme adını verdi.

HABERHAYAT: Müzik ile ilgili projeleriniz neler?

ADNAN KOÇ: Konserler planlıyorum. Bunlarla ilgili olarak turne teklifleri geliyor. Şu an bu teklifleri değerlendiriyorum. Ortaklığını yürüttüğüm aynı zamanda sahne aldığım restoranımız Ataşehir Mey Fasıl'da da hafta sonu sahne programlarıma devam edeceğim.

HABERHAYAT: Oyunculuğa nasıl başladınız?

ADNAN KOÇ: Metroda karşılaştığım bir yapımcı yanıma geldi ve beni ajansına davet etti. Bana oyunculuk teklifi sundu. Bu teklifini değerlendirmek için konuştuğumuzda işinde iyi olduğuna inandım ve hala birlikte çalıştığım Tümay Özokur'la çalışmaya başladım.

HABERHAYAT: Muhteşem Yüzyıl'da Behram Paşa rolü ile büyük beğeni aldınız. Oyunculukla ilgili hedefleriniz neler?

ADNAN KOÇ: Muhteşem Yüzyıl kariyerim açısından güzel bir döneme denk geldi. Oyunculuk performansımı gösterme adına birikimlerim vardı zaten. Behram Paşa rolüne kadar birkaç televizyon filminde başrol oynamıştım. Muhteşem Yüzyıl gibi önemli bir projede önemli bir karakter olan Behram Paşa ile çıkış yakaladım.

HABERHAYAT: Hangi oyuncuları beğeniyorsunuz?

ADNAN KOÇ: Dünya sinemasında beğendiğim isimlerden ilk anda aklıma gelenler; Russell Crowe, Tom Hanks, Al Pacino, Robert De Niro. Türkiye'de ise; Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Şener Şen, Haluk Bilginer, Uğur Yücel, Erdal Özyağcılar yine beğendiğim isimler.

HABERHAYAT: Evli, mutlu ve çocuklu bir sanatçı olarak örnek gösteriliyorsunuz. Evlilik nasıl gidiyor?

ADNAN KOÇ: Evlilik güzel gidiyor, bu güzelliğin nedeni karşılıklı sevgi ve saygı. Yaptığınız mesleğe saygı duyan bir insanın hayatınızda olması büyük şans. Çocuk sahibi olmak hayat gayesini pekiştiren bir şey. Tavsiye ediyorum. Çünkü hepimiz hızlıca yaşlanıyoruz ve bu hayatta bırakabileceğimiz en büyük miras evlattır. Bunu babasını erken yaşta kaybetmiş ve çocuğuyla da erken tanışıp, uzun yıllar geçirmek isteyen bir baba olarak söylüyorum.

HABERHAYAT: Baba olmak hayatınızı nasıl etkiledi?

ADNAN KOÇ: Baba olmak beni biraz daha duygusallaştırdı. Babalığın empati yeteneğini de güçlendirdiğini düşünüyorum.

HABERHAYAT: Aşkı nasıl tarif edersiniz

ADNAN KOÇ: Aşk başka bir insanla bütünleşmektir. Bazen ne kadar zor olsa da uyumsuz gibi görünse de ruhların birleşmesidir aşk. Aşk, iki insanın bedeninden önce ruhlarının birbirini tercih etmesiyle başlar.

HABERHAYAT: Bir yakınımızın (Alpay Amca) cenazesinde beraberdik ve siz kendi evladı gibi ilgilendiniz. Tüm dini ritüellerde çok mütevazı şekilde vardınız. Ben bundan çok etkilendim. İnsanın ünlü olsa da değerlerini kaybetmemesi güzel bir şey. Konu ile ilgili diğer ünlülere bir şey söylemek ister misiniz?

ADNAN KOÇ: Benim için değerli bir aileydi. Kendileri değer verdiğim dostlarımdı. Hayatıma aldığım, aynı ortamda bulunduğum, aynı sofrayı bölüştüğüm insanların her zaman kardeş, evlat edasıyla yanlarında olurum. Benim tavsiyem şu olabilir, hayatlarına kattıkları hiç kimseyle öylesine sıradan zaman geçirmesinler. Verdikleri değerler her zaman gerçek olsun.

HABERHAYAT: HaberHayat'a bir mesajınız var mı?

ADNAN KOÇ: İnce düşüncelerle bana yönelttiğiniz güzel sorular için size çok teşekkür ediyorum. Sanata ve sanatçıya verdiğiniz destek için de tebrik ve teşekkür ediyorum. Tekrar görüşmek üzere.

ADNAN HAKKINDA…

En sevdiğim müzisyen; Zeki Müren

En sevdiğim şarkı; Gözümde Özleyiş Gönlümde Acı

En sevdiğim oyuncu; Şener Şen

En sevdiğim film; The Godfather

En sevdiğim şehir; doğduğum şehir; Mardin

En sevdiğim parfüm; Dior

Bir dönem projesinde, hikayesi olan kötü adam rolünde oynamayı çok isterim

Evde huzurum olmadan evden dışarı çıkmam

En sevdiğim renk; mor

Necla ÇAKICI AŞAN