Samsun'un Doğu Karadeniz Bölgesi'ne açılan kapısı olan Terme, Büyükşehir Belediyesi yatırımlarıyla kabuk değiştiriyor.

Büyük değişim ve gelişmenin yaşandığı ilçede Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Terme Şube Müdürlüğü, ilçede yatırım götürmediği mahalle bırakmadı. 76 mahalleden 42'sini yüksek konforlu beton ve asfalt yollarla birbirine bağlayan ekipler, iki yıllık süreçte 40 km beton yol ve 5 km sıcak asfalt çalışmasını bitirdi. Ayrıca ekipler, 10 mahallede 13 km parke döşeyip kaldırım yaptı. Son iki yılda yaptığı yatırımı 8 ayda gerçekleştiren Terme Şube Müdürlüğü, kısa sürede 8 mahallenin toplamda 21 kilometrelik kronik yol sorununu betonla çözdü. Müdürlük bu güne kadar ilçenin alt ve üst yapısına 21 milyon yatırım yaparak, halkın yaşam konforunu artırdı.

2016-2018 dönemini kapsayan yatırımlarını planlayan Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte alt yapıda 40 km beton yol, 30 km asfalt yol yaparak, ilçedeki yol sorununun yüzde 55'ini tamamlamayı hedefliyor. Mevsimlik tarım işçileri için yapımına başlanan devam eden konaklama tesisi ile Miliç Düğün Salonu ikmal salonu, Terme Belediye binası ve Amazon Tabiat Parkı Gözlem Evi yatırımları da 2018 sonuna kadar bitirilecek. Bu projeler ve yatırımlar için de Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından 21 milyon TL çıkacak. Bunlarla birlikte belediyenin ilçeye yaptığı yatırım tutarı da 42 milyon TL'yi bulacak.

Fen İşleri Daire Başkanlığı, ilçe merkezinin en büyük iki ulaşım aksı olan Atatürk ve Çarşamba caddelerine ilişkin planlamasını da tamamlandı. Bu iki önemli caddenin yolunun yapısına gelecek ay başlayacak olan Terme Şube Müdürlüğü, hazırlıklarını sürdürüyor. Araç trafiğini önemli oranda rahatlatıp konforu artıracak olan 2.5 kilometrelik yol çalışmasının kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Mevsimlik tarım işçileri tesiste konaklayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile mevsimlik tarım işçilerini çadırlardan kurtarmak, çalışma ve sosyal hayatlarını iyileştirmek amacıyla Terme ilçesi Kozluk Mahallesi'nde başlattığı konaklama tesisi projesinin inşaatı sürüyor. METİP projesi kapsamında devan eden inşaatın 2018'e kadar tamamlanması öngörülüyor. Yapımı devam eden proje tamamlandığında mevsimlik tarım işçileri, konaklama tesisine ve yemekhaneye kavuşmuş olacak.

72 bin kişinin yaşadığı ilçenin ve mahallelerinin alt ve üst yapısına büyük yatırımlar yaptıran Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, son iki yılda Terme'ye 21 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdiklerini, 2018'ye kadar ki süreçte gerçekleştirilecek yatırımlarla birlikte ilçeye toplamda 42 milyon TL'lik yatırım yapmış olunacağını kaydetti.