Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsunspor'un FIFA'lık dört dosya için acil ödemesi gereken kaynağı yarattı. Bakan Kılıç'ın da destekleriyle Eldin Adilovic'in transfer edildiği kulüp Zeljeznicar'a 56 bin 600 avroluk ödeme yapıldı. Diğer üç dosya için de gerekli yapılandırma anlaşmaları imzalanarak, puan silme ve küme düşürülme riski ortadan kaldırıldı

İLK DOSYA KAPANDI

Samsunspor'da günlerdir konu olan eski futbolcu alacaklarının ilki ödendi. Eldin Adilovic'in transfer edildiği kulüp Zeljenicar'a 56 bin 600 avroluk ödeme yapıldı. Bu dosyanın kapanması için FIFA'ya da 8 bin 500 İsviçre Frangı ödendi. Bu ödemelerin ardından Zeljenicar dosyası kapanmış oldu. Yönetim resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada eski futbolcular Bahia Dos Santos, Michael Fink ve Valdomiro Duarte ile de ödeme konusunda anlaşma sağlandığını belirtti. Biri kapanan ve üçü taksitlendirilen bu borçların ardından puan silme ve küme düşürülme riski ortadan kalktı.

BAKAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR

Resmi siteden yapılan açıklamada, "Bahia ile ilgili ödeme planını içeren yapılandırma sözleşmesi imzalanmış ve ilk taksidin 8 Ağustos'ta yatırılmasına karar verilmiştir. Michael Fink için geciken taksitlerin bir kısmı ödenmiş, kalan miktar için ödeme planı yeniden yapılandırılmıştır. Valdomiro Duarte'yle de yapılandırma anlaşması imzalanmış ve ilk ödemesi gönderilmiştir. Bu anlaşmaların sağlanması ve ödemelerin yapılması konusunda her zaman olduğu gibi yine Samsunspor'un yanında olan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ederiz" denildi.

Selçuk KAYA