Samsun haber gazetesi
X Reklamı Kapat

Dünyaca Ünlü Rock Yıldızı Öldü

Rock müziğin efsane ismi David Bowie, 69 yaşında son albümünü çıkardıktan 2 gün sonra hayatını kaybetti.

Dünyaca Ünlü Rock Yıldızı Öldü

Bowie'nin resmi Twitter hesabından atılan tweet'te, yaklaşık 1.5 yıldır kanserle mücadele eden ünlü şarkıcının dün yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Son aylarda sağlık sorunları nedeniyle kamuoyunda fazla görünmeyen İngiliz şarkıcının hayatını kaybettiğini doğrulayan sözcüsü, "Ailesinin yanında, huzur içinde öldü" dedi.

Bowie'nin ölümüne yol açan kanserin türü hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

İKİ GÜN ÖNCE YENİ ALBÜM ÇIKARMIŞTI

Bowie'nin son albümü "Blackstar", doğumgünü olan 8 Ocak'ta piyasaya çıkmıştı.

1972 tarihli beşinci stüdyo albümü "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars" ile müzik dünyasında çığır açan Bowie, Space Oddity, Let's Dance, Heroes ve Under Pressure gibi onlarca hit'e imza attı.

David Bowie, 1992 yılında Somali asıllı ABD'li model Iman ile evlenmişti.

Alexandria Zahra Jones adlı 15 yaşında bir kız çocuğu bulunan Bowie'nin bir önceki evliliğinden de Duncan Jones adlı bir oğlu var. Yönetmenlik yapan 44 yaşındaki Jones, Twitter mesajında, "Çok üzgünüz ve ne yazık ki doğru. Bir süre burada olmayacağım" yazdı.


Ünlü yıldız, Nicolas Roeg'in 1976 yapımı "Dünyaya Düşen Adam" filminde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan gezegeni için yardım arayan bir uzaylıyı canlandırdı.

Bowie, Alman asıllı ünlü şarkıcı ve aktris Marlene Dietrich'in son filmi "Just a Gigolo" (1978) oynamış ve Martin Scorsese'nin 1988 yapımı "Günaha Son Çağrı" filminde Pontius Pilatus'a can vermişti.

 

Efsane müzisyen, 8 Ocak 1947'de David Jones adıyla Londra'da doğmuş, Monkees grubundan Davy Jones'un şöhret olması ardından 1966'da adını değiştirmişti.

Bowie en son 2006'da ABD'nin New York kentindeki bir yardım konserinde sahne almıştı.

David Bowie diskografisi

David Bowie (1967)
Space Oddity (1969)
The Man Who Sold the World (1970)
Hunky Dory (1971)
The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972)
Aladdin Sane (1973)
Pin Ups (1973)
Diamond Dogs (1974)
Young Americans (1975)
Station to Station (1976)
Low (1977)
"Heroes" (1977)
Lodger (1979)
Scary Monsters (And Super Creeps) (1980)
Let's Dance (1983)
Tonight (1984)
Never Let Me Down (1987)
Black Tie White Noise (1993)
Outside (1995)
Earthling (1997)
'Hours...' (1999)
Heathen (2002)
Reality (2003)
The Next Day (2013)
Blackstar (2016)



EN ÇOK OKUNANLAR

Görüşüyoruz net bir şey yok

1 Görüşüyoruz net bir şey yok

Şehit cenazesinde CHP çelengini istemediler

2 Şehit cenazesinde CHP çelengini istemediler

Samsunspordan dakikada binler kazandılar

3 Samsunspor'dan dakikada binler kazandılar

Samsun tramvayda çocuğunu kaybetti

4 Samsun tramvayda çocuğunu kaybetti

Kazanmaya ihtiyacımız var

5 Kazanmaya ihtiyacımız var

Samsun Bafrada kümes hayvanı itlafları devam ediyor

6 Samsun Bafra'da kümes hayvanı itlafları devam ediyor

Gözyaşları içinde toprağa verildi

7 Gözyaşları içinde toprağa verildi

Samsunda Çağlarırmak için mevlit okutuldu

8 Samsun'da Çağlarırmak için mevlit okutuldu

Yasak bölge protestosu

9 'Yasak bölge' protestosu

Bu şehrin çocukları Samsunsporludur

10 Bu şehrin çocukları Samsunsporludur


SIRADAKİ HABER