Havaalanında yıllar sonra birbirlerini ilk kez gören aile üyelerinin sevinçleri görülmeye değerdi.

Bangladeş, Çad, Somali, Suriye ve Azerbaycan'da birçok insani projeye imza atan Canik Belediyesi Dış İlişkiler Birimi, bu kez Afganistanlı bir ailenin hasretine son verdi. Pakistan'dan gelerek Giresun'da en büyük oğlu 12 yaşındaki Rıza ile birlikte yaşayan baba İbrahim Nourzai (42), Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in devreye girmesi sonucu IHH ve Türk Hava Yolları'nın desteğiyle, Pakistan'da yaşayan eşi Ayşe Nourzai (35) ve Robina (10), Zırmina (6), Selam (5) ve hiç görmediği kızı 2 yaşındaki Hacire'ye üç yılın ardından kavuştu.

BAŞKAN GENÇ'TEN YARDIM İSTEDİLER
Nourzai ailesinin hasreti yıllar öncesine dayanıyor. Pakistan-Afganistan savaşı nedeniyle Afganistan'dan ailesiyle birlikte Pakistan'a sığınan baba İbrahim Nourzai, ailesini Pakistan'da bırakarak yıllar sonra ülkesine döndüğünde devletin yerlerine el koyduğunu öğrendi. Afganistan'da kalacak yeri kalmayan İbrahim Nourzai, İran üzerinden Türkiye'ye ve Giresun'a geldi. Ancak Pakistan'da kalan ailesinden üç yıldır haber alamayan İbrahim Nourzai, Giresun'da bir müftü aracılığıyla ailesini Türkiye'ye getirtmek için Canik Belediye Başkanı Osman Genç'ten yardım istedi.

KÜÇÜK KIZINI İLK KEZ GÖRDÜ
Nourzai ailesinin hasretine duyarsız kalmayan Başkan Genç, Belediye bünyesindeki Dış İlişkiler Birimi'nin girişimleriyle IHH'nın da desteğiyle Pakistan'daki aile üyelerine ulaştı. Kimlikleri ve pasaportları bulunmayan aile üyelerinin resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türk Hava Yolları'nın desteğiyle büyük buluşma gerçekleşti. Önce İstanbul'a, ardından Samsun'a gelen anne Ayşe Nourzai ile çocukları Robina, Zırmina, Selam ve doğumu babası Türkiye'ye geldikten sonra gerçekleşmesi nedeniyle babasını hiç görmeyen 2,5 yaşındaki Hacire, Samsun Uluslararası Havalimanı'nda baba İbrahim Nourzai ve ailenin en büyük oğlu Rıza tarafından karşılandı.

KAVUŞMA ANI GÖRÜLMEYE DEĞERDİ
Yıllar sonra birbirlerini ilk kez gören aile üyelerinin kavuşma anı görülmeye değerdi. Yıllardır görmediği çocuğuna sarılan baba İbrahim Nourzai, eşi ile de hasret giderdi. Kavuşmayı gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile Dış İlişkiler Birimi Müdürü Ali Kemal Tural da bu özel anda aileyi yalnız bırakmadı. Türkiye'ye gelen ailenin küçük kızlarının ayaklarında terliklerle gelmesi, Pakistan'da yaşadıkları zor hayatı yansıtırken, aile daha sonra bir minibüsle babalarının yaşadığı Giresun'a gitmek üzere yola çıktı.

BAŞKAN GENÇ'TEN ALLAH RAZI OLSUN
Yaşadıkları mutluluğu anlatan baba İbrahim Nourzai, "Pakistan'dan Afganistan'a döndüğümde yerlerime el konulduğunu gördüm. Ben de ailemi Pakistan'da bırakarak Türkiye'ye geldim. Üç yıldır ailemi görmüyordum. Küçük çocuğumu doğumundan sonra ilk kez görüyorum. Başkanımız Osman Genç'ten Allah razı olsun. Büyük bir mücadele vererek ailemi Türkiye'ye getirdi ve kavuşmamızı sağladı. Çok mutluyum" dedi. Annesi ve kardeşlerini yıllar sonra ilk kez gören ve kardeşlerine sarılarak hasret gideren ailenin en büyük çocuğu Rıza da, çok mutlu olduğunu belirterek, Başkan Genç'e teşekkür etti.

İNSANİ BİR ÇALIŞMA
Canik Belediyesi olarak sadece fiziki projeler değil, insani projelere de imza attıklarını belirten Başkan Osman Genç de, "Ailenin durumu bize 7-8 ay önce iletildi. Hemen harekete geçtik. Ancak Pakistan'da yaşayan aileye ulaşmakta güçlük çektik. IHH'nın da desteğiyle aileye ulaştığımızda aile üyelerinin kimlik ve pasaportlarının olmadığını öğrendik. Daha sonra bu resmi işlemleri halletmek için çalıştık. Aile üyeleri Pakistan'dan daha önce gelecekti, ancak hava muhalefeti nedeniyle bugüne kaldı. Böyle insani bir çalışmaya imza attığımız için çok mutluyuz" dedi.