Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2015-2018 Türkiye Sanayi Strateji Belgesi kapsamında, kamu-üniversite ve sanayi işbirliğini geliştirmek, üretici kuruluşların kamu tarafından verilen destekler ve üniversiteler tarafından üretilen bilgi ve olanaklardan daha fazla istifade etmesine katkıda bulunmak için oluşturulmuş Samsun KÜSİ heyeti, 10 Ağustos 2016 Çarşamba günü Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş.'ye konuk oldu.

Ziyaret kapsamında Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği heyetinde KÜSİ Samsun İl Temsilcisi ve OMÜ ÜSİGEM Müdürü Yrd. Doç. Mustafa Özbey, Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy ile İdareci ve Mühendisleri, KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzmanı Emre Arslanbay, Samsun OMÜ Teknopark Genel Müdür Vekili Ercan Gökgöz ve 19 Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi akademisyenleri ziyarette yer aldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş Yönetim Kurulu Kadir Gürkan ile bir araya gelen Samsun KÜSİ heyetine Samulaş A.Ş.'nin yürüttüğü hizmet ve faaliyetler faaliyetleri, güçlü ve gelişime açık yönleri, hizmet verilen kitleye ait bilgiler, proje ve Ar-Ge kapasiteleri, yapılan yatırım ve yürütülen projeler ve yaşanan sorunlar gibi konularda bilgiler verildi. Samulaş A.Ş hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından, KÜSİ heyeti tarafından destekler ve teşvikler hakkında bilgiler verildi. Ayrıca kamu-üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yapılabilecek projeler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB gibi kurum ve kuruluşların iş geliştirme, Ar-Ge ve inovasyon gibi konularda firmalara sağladığı destekler hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. KÜSİ programı kapsamında üniversite tarafından reel sektör firmalarına sağlanan işbirliği ve destek seçenekleri anlatıldı.
Toplantı Sonrasında Samulaş A.Ş. Depo alanında çektirilen fotoğrafın ardından Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) heyeti Samulaş A.Ş.'den ayrıldı. KÜSİ heyeti, firmaları devletin destek ve teşvikleri konusunda bilgilendirmek, devletten beklentilerini öğrenmek ve kamu-üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek için bu ziyaretlerin devam edeceğini bildirdi.