Kendi yazıp bestelediği şarkılarla 7'den 70'e herkesin gönlünü fetheden ünlü şarkıcı, yepyeni kıpır kıpır bir şarkının yolda olduğunun müjdesini verdi.

HABERHAYAT: Müziğe nasıl başladınız?

AYDİLGE: Ben Ankaralıyım. Müzik yaşantısına ilk Ankara'da başladım. 7 yaşındayken TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosu'na girdim. Çocuk olmamamıza rağmen büyük insanlar gibi, disiplinli bir eğitim aldık. 14 yaşında artık kendi kendime bir şeyler yapmam gerek dedim. Kendi müziğimi yapmak istiyordum. Babamın yakasına yapıştım; 'Babacım ne olur bana elektro gitar al' dedim. O dönemde bir de kızlar hiç elektro gitar kullanmadıkları için baya enteresan bir durum ortaya çıktı. Gitarım alındı, ilk kullandığım zaman sesinin dinlediklerim gibi çıkmasını bekliyordum ama öyle değildi. Bu bozuk diye mağazaya geri götürmüşlüğümüz de oldu. Ondan sonra bestelerimi yapmaya başladım. Sonra İstanbul'da yüksek lisansımı yaparken de ilk albümüm 'Küçük Şarkı Evreni'nin demoları başladı. Ondan sonra da yürüdü gitti.

HABERHAYAT: Küçük yaştan beri müzikle ilgileniyorsunuz. O yaşlarda bu sektöre girmek nasıldı?

AYDİLGE: 8 yaşımdan 14 yaşıma kadar Ankara Radyosu Türk Sanat Müziği Korosu'nda yer aldım. Başlarda tek amacım 'aman ben şarkı söyleyeyim de' idi. Fakat farkında olmadan çok ciddi bir işin içinde yer almışım. Orada olmak büyük sorumluluk istiyordu ve çok disiplinliydi.

HABERHAYAT: Müziğinizi nasıl tanımlarsınız?

AYDİLGE: Yaptığım müzikte pop müzik öğeleri de var ama rock müzik yapıyorum. Kendi sözlerimi yazıyorum, bestelerimi yapıyorum. Başka insanların bestelerini okumuyorum. Ben kalıpları sevmem. Katı kurallar koymamaya çalışıp böylece olabildiğince fazla seçeneği değerlendirmeye çalışan bir insanım.

HABERHAYAT: Bestelerinizin bir matematiği var mı?

AYDİLGE: Besteleri yaparken herhangi bir strateji uygulamıyorum. Daha çok kendi içimden geldiği gibi yapıyorum. Ruhum çok canlı ve neşeli olduğu için çıkan şarkılar slowdan ziyade daha hareketli ve canlı oluyor. Kendim gibi neşeli ve renkli şarkılar yapmayı seviyorum.

HABERHAYAT: Renkli bir tarzınız var. Neler söylemek istersiniz?

AYDİLGE: Rockçıların hep bir siyah giydiğine diye bir algı var. Ben elimden geldiğince bu kodları bozup yeniden yapılandırmak, bir rock müziğinin ve şarkıcısının da ne kadar renkli olabileceğini göstermek istiyorum.

HABERHAYAT: Oldukça geniş bir hayran kitleniz var. Başarınızın sırrı nedir?

AYDİLGE: Evet hayran kitlem oldukça geniş. Dizi müziklerim sayesinde çocuklar da beni tanıdı ve çok sevdiler. Türk Sanat Müziği ile olan geçmişim ve rock müziğe olan sevgim sonucunda böyle bir tarzım oluştu. Bu sayede de her yaştan insana hitap edebildiğimi düşünüyorum.

HABERHAYAT: Yeni bir çalışma var mı?

AYDİLGE: Oldukça hareketli bir şarkı hazırlığı içerisindeyiz. Çok yakında sevenlerimizle şarkıyı buluşturacağız. Yaptığım şarkılarla insanları mutlu etmek en büyük amacım.

HABERHAYAT: Son olarak neler söylemek istersiniz?

AYDİLGE: Öncelikle Samsun'u çok sevdiğimi belirtmek istiyorum. Sizlere de gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Herkese sevgilerimi yolluyorum.

Tugay BAŞSAN