Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den sürpriz Fethullah Gülen açıklaması geldi. Cübbeli Ahmet Hoca, FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz'ün cezaevinde kendisini ziyarete geldiğini söyledi.

CNN Türk'te Didem Arslan Yılmaz'ın programına telefonla bağlanan Cübbeli Ahmet Hoca, kendisine kumpas kurulduğunu ileri sürdü. 'Ben dinler arası diyaloga çatmasıydım bunlar başıma gelmezdi' ifadesini kullanan Cübbeli Ahmet Hoca, cezaevine düştükten 6 ay sonra Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) firari sivil imamı Adil Öksüz'ün kendisini ziyarete geldiğini söyleyerek "Biz içeri düştük bir tane yanımıza gelen olmadı. Benim gücüm yok. Cemaatim bu iddialara inanmadı ama yalnız kaldım. 6 ay sonra Fethullah Gülen mektup gönderdi. Şu anda aranan Adil Öksüz geldi. Bana dedi ki: Hocaefendi çok üzüldü. Şöyle ağlıyor böyle ağlıyor, diye bir saygı bir saygı. Bana hapishanede iki mektubu getiren en üst seviyede Adil Öksüz'müş. Bana iki kitap getirdi. Fethullah Gülen'in el yazması kitabı. Bana diyor ki hocaefendi bu işten çok üzgün. Bu kitapları kabul buyurur mu? Bir edep bir terbiye. Bana da hazretleri diyor. Bende olmayan bir sürü övgü.' dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca, cezaevinde kendisine gelen tüm kitapların kontrolden geçirilerek iki gün bekletildikten sonra geldiğini ama Adil Öksüz'ün getirdiği Fethullah Gülen'in el yazmalı iki kitabının ve mektubunun kontrolden geçmeden kendisine geldiğine dikkat çekti.