Samsunlu yıldız ve genç boksörler, tekrar milli takım kampına davet edildi. Ay yıldızlı bayrak altında başarılı bir kamp dönemi geçiren Samsunlu 7 yıldız, 4 genç yumruk Kastamonu Kadıdağı'nda kampa gitti.

MİLLİ TAKIM VE MADALYA

Samsunlu dişi yumruklar, Eylül ayında gerçekleşecek Yıldız ve Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'na hazırlanan Türk Milli Takımı'nın son kampına çağırıldı. Geçmiş kamp dönemlerinde milli takım antrenörleri tarafından beğenilen yetenekli yumruklar, Kastamonu'nun Kadıdağı Kamp Eğitim Merkezi'ndeki kampa davet edildi. Boks Samsun İl Temsilcisi Mustafa Bilir, sporcuların kamplardaki üstün performansıyla tekrar davet aldıklarını belirterek, "Yıldızlarda 7, gençlerde 4 sporcumuzun Samsun'u en iyi şekilde temsil ederek Türk Milli takımına gireceğine daha sonrada Avrupa Şampiyonası'nda madalya getireceklerine inanıyorum" diye konuştu.

11 YETENEKLİ YUMRUK

Yıldız kızlarda İlkadım Belediyesi'nden Hacer Lütfiye Korkmaz (46 kilo), Hamide Yavuz (50 kilo), Fatma Zehra Kol (52 kilo), Gözde Nur Sönmez (60 kilo) ve Aleyna Mırık (66 kilo) ile Sevindik Spor Kulübü'nden Havva Nur En (57 kilo) ile İrem Uzun (80+ kilo) Samsun'u ay yıldızlı kampta temsil edecek. Gençlerde ise İlkadım Belediyesi'nden Melisa Yağmur Telli (54 kilo), Olimpia Spor Kulübü'nden Merve Karaca (57 kilo) ile Şampiyon Spor Kulübü'nden Ayşe Nur Yılmaz (57 kilo) ve Şule Kabadayı (70 kilo) milli takım kampında ter dökecek. Samsunlu 11 dişi boksör, Türk milli takımına girip Avrupa Şampiyonası'nda madalya mücadele vermek için tüm hünerlerini kampta sergileyecek.

Tugay BAŞSAN