Siyaset o sorunu acilen çözmeli

Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, Samsun'da Canik Başarı Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin devletine güvenerek bu okula yerleştiğini ifade ederek, ''Bu öğrenciler ve aileleri mağdur edilmeden siyasi iktidar bu sorunu acilen çözmeli'' dedi.

Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, Samsun'da FETÖ operasyonları kapsamında kapatılan Canik Başarı Üniversitesi'nde öğrenim gören 2 bin 200 öğrencinin devletine güvenerek o okulu tercih ettiğini ancak bu öğrencilerin ve ailelerinin mağdur edilmek üzere olduğunu söyledi.

İKTİDAR BU OKULLARA DESTEK VERDİ

Türkiye genelinde de aynı belirsizlikle 65 bin üniversite öğrencisi olduğunu ifade eden Kara, ''YÖK'ün son aldığı kararlarla gerçekten mağduriyet yaşayabilecek duruma geldiler. Öğrenci de velisi de bu terör örgütünü tanımıyordu, parasını vererek öğrenim görmeye devam ediyordu. Kaldı ki siyasi iktidarın ve yerel yönetimlerin bu okullara 17-25 Aralık sürecine kadar açık desteği vardı. Bu okullar ve üniversiteler son darbe girişimine kadar normal eğitim öğretime devam ettiler. Her düşünceden insanlar da devletine güvenerek öğrencileri bu okulları ÖSYM'nin sonuçlarına göre tercih etti. Elbette ülkenin geleceğini yok etmeye çalışan, bu cemaat yapılanmasının taraftarları ve bu işin içinde olanlara hukuk kuraları içinde hakettikleri cezalar verilmeli. Ancak bu öğrenciler ve aileleri mağdur edilmeden siyasi iktidar bu sorunu çözmeli. Bundan sonraki süreçlerde de gençlerimizi başka cemaat ve tarikatların kucağına bir daha atmamak üzere ilköğretimden üniversitelere kadar, parasız kamusal her öğrencinin yeteneğine göre eğitim alacağı düzenlemeleri yapmalı'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU