Samsunspor sezonun açılış maçında Adana Demirspor ile 39. randevuda evinde karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında 21 yıldır kazanamayan Kırmızı-Beyazlılar, her iki devrede bulduğu sayısız gol pozisyonlarını değerlendiremedi.

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından rakibiyle 0-0 golsüz berabere kalan Samsunspor, bu kez de şeytanın bacağını kıramadı

ÖNCE SEVİNDİ SONRA ÜZÜLDÜ
Sezonun açılış maçında Adana Demirspor ile karşılaşan Samsunspor, rakibiyle 0-0 golsüz berabere kalarak lige 1 puanla başladı. Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan maçın her iki devresinde de sayısız gol pozisyonları içerisine giren Kırmızı-Beyazlılar, son vuruşlarda etkili olamadı. Rakibini 21 yıldır yenemeyen Samsunspor, 39. randevuda da sahadan beraberlikle ayrıldı. Kırmızı-Beyazlı taraftarların da büyük ilgi gösterdiği müsabakaya iyi başlayan Samsunspor, 32. dakikada Mehmet Çakır ile fileleri havalandırdı ama bu gol hakem Kutluhan Bilgiç tarafından ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Mehmet Çakır, hakemin bu kararı ardından büyük üzüntü yaşadı.

NET GOL POZİSYONLARI
İlk perdeyi 0-0 golsüz eşitlikle tamamlayan Kırmızı-Beyazlılar, ikinci 45 dakikada rakibi karşısında gol aradı. Sağlı sollu ataklar ile rakip kaleyi ablukaya alan Samsunspor, aradığı golü bir türlü bulamadı. Maçın uzatma bölümlerine girilirken Ercan Yazıcı'nın ceza sahası içerisinden vurduğu top dışarıya çıktı. 90+6'da Halil İbrahim Pekşen'in ortasında Murat Gürbüzerol'un kafa vuruşu, direğin dibinden az farkla dışarıya gitti. Hakem Kutluhan Bilgiç'in son düdüğünün ardından Samsunspor, ligin ilk maçından 0-0 eşitlikle ayrılarak hanesine 1 puan yazdırdı.

Salim YILDIZ