Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi tarafından birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi amacıyla kahvaltı programı düzenlendi.

Programa, Vali İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı P. Albay Sedat Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, ASKON Şube Başkanı Furkan Okudan ve yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyeleri katıldı.

ACI BİR TECRÜBE YAŞADIK
"15 Temmuz gecesi acı bir tecrübe yaşadık" diyen ASKON Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, "Milletimizin cesareti ve yürekliliği sayesinde FETÖ'nün darbe girişimine karşı zafer elde edilmiştir. Hükümetiyle, muhalefetiyle, din, dil, ırk, mezhep ayrımlarının olmadığı, tarihte demokrasiye nasıl sahip başka örneği bir gerçekle, bundan sonra millet olarak bundan sonra millet olarak eskisinden daha özverili, daha istekli ve mücadeleci bir ruhla çalışarak 2023 hedeflerine daha sağlam adımlarla ilerleyeceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE ZOR BİR SÜREÇ YAŞADI
Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine değindiği konuşmasında, "Türkiye çok zor bir süreç yaşadı. İnşallah şer gibi görünen bu olaylar zinciri ülkemiz için hayırlara vesile olacak. Bu sebeple ülkemiz önümüzdeki çok kısa süre içerisinde süper güç veya önemli devletler içerisinde yerini alacaktır. 15 Temmuz'la ilgili olarak herkes bir şeyler söylüyor. Özellikle bazıları sesini çok yükseltiyor onlara çok itibar etmemenizi ısrarla söylüyorum. Sürekli televizyonlara çıkıp gazetelere demeç veren insanların aslında arkalarında bir sürü defolar olduğunu görüyoruz. Ben biraz bu yüksek sesle bağıranları kendi kusurlarını örtmeye çalışan insanlar gibi görüyorum" diye konuştu.

GÜNAHSIZLARI AYIRMALIYIZ
"Müslümanlara en yakışan şey; olabildiğince iftiradan, dedikodudan uzak durup net bilgileri vermek" diyen Vali Şahin, "Kendilerini kurtarmak adına sırf başkalarına çamur atmayı bir maharet sayan bir topluluk ortaya çıkıyor. Biz diyoruz ki ne bir eksik, ne bir fazla. Bu yapıya su taşımış biri varsa mutlaka onun ortaya çıkması gerekiyor, ama günahsız bir adamı da buna dahil etmek her şeyden önce iftira olur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ASKON Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, Valimiz İbrahim Şahin'e ve kahvaltı programına katılan protokol üyelerine bir tablo takdim etti.

Barış BUDANOĞLU