Türkiye'nin Dijital Dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, 10'uncu yılını kutladığı Türkiye pazarında ekonomik ve sosyal kalkınmaya destek olma hedefiyle başlattığı Dijital Kalkınma Seferberliği doğrultusunda eğitimin dijitalleşmesine yönelik önemli bir projeye imza atıyor.

KODLAMA EĞİTİMİ VERİLECEK


Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında, sürdürülebilir kalkınma alanında öncü çalışmalar gerçekleştiren Habitat Derneği'nin işbirliğiyle başlatılan 'Yarını Kodlayanlar' projesiyle, İstanbul, Samsun, İzmir, Kayseri ve Mardin olmak üzere 5 ilde 7-14 yaş arası çocuklara kodlama eğitimi verilecek. Gönüllü eğiticilerin yönetiminde düzenlenecek eğitimlerde öğrenciler programlamaya giriş, uygulama yapmak, hikaye oluşturmak ve oyun yapmak gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitim alacak. Her ilde yüz çocuğun katılımıyla gerçekleştirilecek hackhaton'lar ile sona erecek eğitimlerle 2 ayda toplam bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

DİJİTAL GELECEĞE HAZIRLIK


Vodafone'un Türkiye için hedeflediği Gigabit Toplumu'na ulaşılmasında önemli rol oynaması beklenen proje, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır'ın katılımıyla düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Yakın gelecekte yaşamın her zaman her yerde 'gigabit' hızında ve kesintisiz akacağına, bu geleceğin de dijital neslin eseri olacağına dikkat çeken Süel, 'Vodafone olarak, Türkiye'nin dijitalleşme sürecine eğitim aşamasından başlayarak destek vermek, çocuklarımızı dijital geleceğe hazırlamak istiyoruz. Kodlama eğitimleri sayesinde 'teknoloji tüketen' değil 'teknoloji üreten' bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye'yi dijital geleceğe ve Gigabit Toplumu'na çocuklarımızla taşıyacağız' dedi.