O avukatın hesabında 800 milyon lira yok

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Fevzi Cem Şenocak'ın hesaplarında ya da kasasında 800 milyon TL bulunmadığını açıkladı.

Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan açıklamada, FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklanan Avukat Fevzi Cem Şenocak'ın hesaplarında ya da kasasında 800 milyon bulunmadığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Samsun Cumhuriyet Başsavcılığımızca 15-16 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından cebir ve şiddet kullanarak; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ve Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs suçuna yönelik olarak yürütülmekte olan soruşturma kapsamında; Samsun ilinde faaliyet gösteren TAHKİM-DER Derneği'ne üye 16 avukatın anılan terör örgütüne aidiyetleri ve irtibatları olduğu değerlendirilerek haklarında işlem yapılmıştır. Halen tutuklu bulunan Av. F.C.Ş.'nin banka hesaplarında 800.000.000,00 TL parasının bulunduğuna dair gerek ulusal basında gerekse yerel basında haberler yayınlanmıştır. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önlenmesi için açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur. Soruşturma kapsamında halen tutuklu bulunan Av. F.C.Ş.nin el konulan banka hesabında veya diğer kişilerin hesabında basında yer aldığı üzere 800.000.000,00 TL para olduğu haberleri gerçeği yansıtmamaktadır, terör örgütüne finansal destek sağlamaya yönelik mali incelemeler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

sabah.com.tr'nin ortaya attığı iddiayı, tüm ajanslar ve gazeteler yayınlamış, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun da 21 Ağustos'taki "800 milyon nerede?" başlıklı köşe yazısında, edindiği bilgilerle böyle bir paranın olmadığını yazmıştı.