ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, New York Times gazetesine gönderdiği e-posta ile, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO ile SDG-YPG (Suriye Demokratik Güçleri) arasında yaşanan çatışmaların yakından izlendiğini ve kabul edilemez bulunduğunu ifade etti.

Cook; 'Türk Silahlı Kuvvetleri, bazı muhalif gruplar ve SDG ile bağlantılı birimler arasında Cerablus'un güneyinde yaşandığı bildirilen çatışmalara ilişkin haberleri yakından izliyoruz. IŞİD'in artık bulunmadığı bir noktada yaşanan bu çatışmaları kabul edilemez bulduğumuzu netleştirmek istiyoruz.' dedi.

'Bu zaten kalabalık bir savaş" diyen Cook, "Bölgede bulunan tüm silahlı aktörlere çağrıda bulunuyoruz. Acilen çatışmaların sonlanması için gerekli önlemler alınmalı ve taraflar savaş pozisyonundan çıkmalı.' ifadelerini kullandı.

DESTEKLEMİYORUZ

Öte yandan, Türkiye'nin Cerablus'un güneyine düzenlediği hava operasyonları ve ÖSO ile SDG arasındaki çatışmaların ABD tarafından "kabul edilemez" bulunduğu ve "derin endişe kaynağı" olarak görüldüğü belirtilirken, IŞİD karşıtı koalisyonda bulunan temsilci Brett McGurk, "ABD bu faaliyetlere dahil değildir. ABD güçleri ile koordine değiller. Ve onları desteklemiyoruz" dedi.