Karadeniz'in çeşitli illerinde bu sabah itibarıyla etkisini gösteren yağışlar, Ordu ve Rize'de sele sebep oldu. Rize'nin Fındıklı ilçesinde şiddetli yağış sebebiyle sel ve heyelan yaşanırken ilçeye bağlı Çağlayan köyünde 13 yaşındaki bir çocuğun kaybolduğu belirlendi.

Rize'nin Fındıklı ilçesinde bugün sabah saatlerinde etkili olan şiddetli yağış sonrası oluşan seller ve heyelanlar nedeniyle bir çok köy ve mahalleye ulaşılamıyor.

Sel, su baskınları ve heyelanlar nedeniyle ilçe merkezinin yanı sıra bir çok köyde maddi hasar oluşurken, bir çok mahalle ve köye ulaşım sağlanamıyor. iletişim hatlarındaki kesintiler nedeniyle de çok sayıda köyden haber alınamıyor. İlçeye bağlı Çağlayan köyünde ise 13 yaşındaki bir çocuğun kayıp olduğu ve kayıp çocuğu bulmak için çalışma başlatıldığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, ilçelerinin ciddi bir afet ile karşı karşıya olduğunu belirterek "Haber alamadığımız mahalle ve köyler var. Şehir merkezinde ciddi su baskınları ve maddi hasarlar oluştu. Tünel mevkiinde yaşanan heyelan nedeniyle de Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşım güçlüklü sağlanıyor" dedi.

Efecen Işıklar kayıp

Rize'de bu sabah saatlerinde etkili olan şiddetli yağışlar Fındıklı, Çayeli ve Hemşin ilçelerinde sel, heyelan ve su baskınlarına yol açarken, Fındıklı ilçesinde sel suları nedeniyle kaybolan çocuğun kimliği belirlendi.

İlçenin Beydere nüfusuna kayıtlı kayıp çocuğun isminin 13 yaşındaki Efecan Işıklar olduğu ve kayıp çocuğu bulmak için AFAD, RİKE ve AKUT ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

ORDU'DA SU BASKINI

Fatsa'da etkili olan sağanak yağış su baskınlarına yol açtı. Özel Sanayi Sitesi'ndeki bazı iş yerlerini su bastı. Fatsa Özel Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yusuf Kaynar, sabah saatlerinde başlayan ve devam eden etkili sağanak yağışın yaklaşık 15 iş yerini sular altında bıraktığını açıkladı.

Dün gece saatlerinde belediye tarafından sağanak yağışı ve sel felaketi ile ilgili anonsla ilgili yapılan açıklama sonrası iş yerlerinde nöbet tuttuklarını belirten Yusuf Kaynar, 'Ramazan Bayramı'nın birinci günü büyük bir sel felaketi yaşamıştık. İkinci bir sel felaketi ile şuan karşı karşıyayız. Yağmurlu bir bölgede yaşıyoruz ve bu yıl çok fazla yağışlar bölgemizde etkili olacağını yetkililerden duyuyoruz. Yetkililerden talebimiz bizim sanayi sitemizin biran önce bu problemi çözülmesi gerekiyor. Kot seviyesi düşük bir yer olduğu için sanayi sitemizin bazı bölümleri o yüzden su baskınları ile karşı karşıya kalıyor. Etkili olan yağmur sonrası her zaman sel mi olacak korkusu bizleri sarıyor. Geçen seldeki gibi bir daha esnaflarımızın mağdur olmasını istemiyoruz' dedi.

Sanayi esnaflarından Ahmet Ocak ise yaptığı açıklamada, 'Alt yapı sıkıntısı yüzünden sanayi setimizdeki işyerlerimizi su basıyor. Biran önce bu sorunun çözülmesini bekliyoruz. Her yağmur yağdığında tedirgin oluyoruz' diye konuştu.

Sağanak yağış, merkez mahallelerde de etkili oldu. Rögarlar patladı ve çok sayıda iş yerini su bastı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Fatsa Belediyesi ekipleri su basan yerlerdeki çalınmalarını sürdürüyor.