Girişimcilik Destek Programı kapsamında, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' planlandı.

FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK
Bafra TSO Başkanı Göksel Başar yaptığı açıklamada, 'Bafra TSO olarak girişimcilik eğitimi verilmesi için bir planlama yaparak Samsun KOSGEB Müdürlüğü ve Bafra İŞKUR Hizmet Müdürlüğü ile görüşmelerimiz akabinde ortak bir protokol imzaladık. Yaptığımız protokol nezdinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programı açılmış olup, başvurular İŞKUR'un internet sitesi üzerinden veya İŞKUR ziyaret edilerek gerçekleşmektedir. Son başvuru tarihi 22 Ocak 2016'dır. Eğitim programı, Bafra TSO Toplantı Salonu'nda gerçekleşecek olup 26 Ocak 2016 tarihinde başlayarak. Eğitim, hafta için her gün 08.00 - 17.00 saatleri arasında toplam 9 gün 70 saat sürecek. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılar, sertifikalarını alarak, iş fikirlerini KOSGEB ile paylaşacaklar. Desteğe değer bulunan iş fikirlerine de 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanı KOSGEB tarafından sağlanacak" dedi.

KENDİ İŞİNİ KURMA İMKANI
Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik ise, 'Bu program sayesinde girişimcilerin kendi işini kurma fırsatı doğacak. Eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar sertifikalarını alarak kendi işini kurmak için ve kriterleri sağladıkları taktirde KOSGEB desteği alabilecekler. Programa katılım için başvuruda bulunan adaylara mülakat tarihi, saati ve adresi sms ve e-posta ile bildirilecek"diye konuştu.

Ümit CEYLAN