Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Dağbaşı bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada birlikte şehit olan Tokatlı Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit (24) ve Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz'un (24 ) naaşı Van'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Tokat Hava Limanına getirildi. Şehitlerin cenazesi askeri uçaktan indirilerek tören mangası tarafından cenaze aracına taşındı. Şehitlerin yakınları ise gözyaşlarına boğuldu.

Şehitlerden Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit Turhal ilçesinde, Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz, Zile ilçesinde toprağa verilecek. Her ikisi de Kayseri 1. Komando Tugayında görevli olan ve aynı timde geçici görevle Hakkari'de bulunan şehitlerden Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz'un keskin nişancı, Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit'in ise keskin nişancı yardımcısı olduğu öğrenildi

Ahmet-Hacer Pelit çiftinin 3 çocuğundan ortancası olan Şehit Uzman Onbaşı Enes Pelit'in ağabeyi Zülkanney Pelit'in tekstil işçisi olarak çalıştığı, kız kardeşi Sümeyye Pelit'in ise lise öğrencisi olduğu öğrenildi. Abdullah-Firdevs Yavuz çiftinin 4 çocuğundan tek erkek evlat olan Şehit Naci Yavuz'un, babasını 7 yıl önce kaybettiği öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Yavuz, son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Dağbaşı bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz memleketi Tokat'ın Zile ilçesinde toprağa verildi.

Van'da yapılan resmi törenin ardından Tokat Havalimanına askeri uçakla getirilen Şehit Uzman Çavuş Naci Yavuz, kara yoluyla memleketi Zile İlçesine getirildi. İkindi namazını müteakip İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından Cumhuriyet Meydanında kıldırılan cenaze namazına Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Tokat Belediye Başkanu Eyüp Eroğlu, Zile Belediye Başkanı Lutfi Vidinel, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman ile çok sayıda vatandaş katıldı. Duaların okunduğu törende şehidin annesi Firdevs Yavuz oğlunun tabutunu son köz öperek okşadı.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ve tekbirlerle şehit Yavuz, son yolculuğuna uğurlanmak üzere tören mangasının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Şehidin cenazesi Evren Köyde toprağa verildi.
Abdullah-Firdevs Yavuz çiftinin 4 çocuğundan tek erkek evlat olan Şehit Naci Yavuz, babasını 7 yıl önce kaybetmişti. Bekar olan şehidin babasının ölümünün ardından ailesinin geçimini sağlamaya başladığı 3 yıldır Uzman Çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

Şehit onbaşı Pelit son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Dağbaşı Bölgesinde teröristlerle girdiği çatışma sonrasında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit (24) memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde toprağa verildi.

Van'da yapılan resmi törenin ardından Tokat Havalimanına askeri uçakla getirilen Şehit Uzman Onbaşı Enes Pelit, kara yoluyla memleketi Turhal ilçesine getirildi. İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından kıldırılan cenaze namazına Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin cenazesi Cumhuriyet Meydanında düzenlenen resmi törenin ardından Kayacık Mahallesi Mezarlığına defnedildi.

Ahmet-Hacer Pelit çiftinin 3 çocuğundan ortancası olan Şehit Uzman Onbaşı Enes Pelit'in ağabeyi Zülkaney Pelit'in tekstil işçisi olarak çalıştığı, kız kardeşi Sümeyye Pelit'in ise lise öğrencisi olduğu kaydedildi. Bekar olan Şehit Pelit, 2016 yılının Ocak ayında teskeresini bırakarak uzman asker olarak göreve başlamıştı.