Kararını açıklayan Tahkim, itirazı reddederken, Samsunspor'un en az 3 puan silme cezası alması bekleniyor. Puan silme cezasının TFF Yönetim Kurulu toplantısından sonra uygulanacağı öğrenildi


TAHKİM İTİRAZI REDDETTİ
Süper Lig'i hedefleyen Samsunspor, FIFA tarafından verilen 2 dönem transfer yasağının ardından bir şokta Tahkim Kurulu'ndan gelen haberle yaşadı. Türkiye Lisans Kurulu tarafından mali kriterlere uyulmadığı için eylül ayında Samsunspor ile birlikte Orduspor, Bucaspor, Denizlispor, Kahramanmaraşspor AŞ, MKE Ankaragücü ve Tarsus İdman Yurdu'na puan silme cezası verilmişti.

Samsunspor Yönetim Kurulu, cezanın açıklanmasının ardından hemen savunma hazırlayıp bir kaç gün içerisinde Tahkim Kurulu'na itiraz etmişti. Tahkim Kurulu, yaklaşık 4,5 ay sonra kararını açıklarken Samsunspor'un itirazını reddetti.

NE ZAMAN UYGULANACAK
Tahkim Kurulu açıklamasında, "Kulüp Lisans Kurulu kararında usul ve esasa bir aykırılık bulunmadığı anlaşıldığından Samsun Spor Kulübü'nün başvurusunun reddine, oybirliği ile karar verilmiştir" ifedeleri yer aldı. Tahkim Kurulu'nun itirazı reddetmesinin ardından Samsunspor'un en az 3 puanının silineceği belirtildi.

Cezanın ne zaman uygulamaya konulacağı ise henüz belli değil. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun ilerleyen günlerde toplantı yapacağı ve Samsunspor ile birlikte diğer kulüplerin aldığı puan silme cezasını karara bağlayıp uygulayacağı öğrenildi. Altınorduspor maçıyla birlikte lige yeni bir başlangıç yapmak isteyen Kırmızı-Beyazlı camia, bu haberle sarsıldı.

MUHAMMET ÇAVUŞOĞLU