Çözüm Temel Lisesi Kurucu Müdürü Hatice Gök, KHK ile yanlışlıkla kapatılan okullarının Bakanlar Kurulu kararıyla yeniden eğitim ve öğretime başladığını söyledi.

Gök, "27 yıldır Atatürkçü, demokratik hak ve özgürlüklere önem veren, özgür düşünen gençlerin yetiştirilmesine katkıda bulunan Samsun Çözüm Eğitim Kurumları olarak bugünden sonra da bu ülkenin aydınlık bir geleceğe sahip olması için üstün düşen görevi yapacak gençler yetiştirmeye, eğitim-öğretim faaliyetlerimizi ara vermeden sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

AHLAKSIZ REKABET
Gök, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Samsun halkı bizi tanıyor. Bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da bize güvenip desteklerini sürdüceklerine bizi bu zor günümüzde yalnız bırakmayacaklarına yürekten inanıyoruz. 21 Temmuz'da yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan kurumlarla birlikte maalesef Özel Samsun Çözüm Temel Lisesi de kapatılmış bulunmaktaydı. Eğitim-öğretim faaliyetini, kurulduğu ilk günden bu yana tam 26 yıldır çağdaş ve demokratik eğitim anlayışından ödün vermeden sürdürmüş bir kurumun yöneticileri olarak bizleri derinden yaralamış olan bu yanlış uygulamaya nihayet Bakanlar Kurulu tarafından dün itibariyle son verilmiştir. Karşılaştığımız bu haksız işlemin, acımasız ve ahlaksız bir rekabet sayesinde eğitim sektöründe kendilerine yer bulmaya çalışan, gerçekte eğitimden nasibini almamış zavallıların gayretleri sonucunda gerçekleştiğinin bilincindeyiz. Samsun Çözüm Eğitim Kurumları olarak, gerek Özel Samsun Çözüm Temel Lisesi gerekse Özel Çözüm Öğretim Kursu ile bugünden itibaren yeniden ve çok daha büyük bir şevkle öğrencilerimize ve Samsun halkına destek olmaya devam edeceğimizden dolayı büyük bir mutluluk duymaktayız."