Samsun'un Atakum İlçesi Kurupelit bölgesindeki yat limanında bitmek bilmeyen yosunlu ve kirli görüntü çevrede yaşayanların ve tekne sahiplerinin tepkisine neden oluyor.

Yat limanı inşaatı sonrası, su akışının olmaması nedeniyle bölge adeta yosun istilasına uğradı. Su akışının sağlanması için yapılan köprü inşaatı da duruma çözüm olmazken, bölgede yaşayanlar yetkililerden konuyla ilgili çalışma yapmasını istedi.

'DOLGU ALANI' ÖNERİSİ


Çevre sakinlerinden, tekne sahibi Özkan Gadiş, bölgenin Atakum'un en güzel yerlerinden biri olduğunu belirterek, "Burada ev sahibi olan insanlar, böyle bir manzaya karşı oturuyor. Rüzgar olmadığı zamanlarda kötü bir kokuyla karşı karşıya kalıyoruz. Buradaki pisliği insanlar üretmiyor, ama yine insanlar bu pisiliği kapatıp bu kirli görüntüye çözüm bulabilir. Buradaki kirliliğin bedeli ağır olabilir. Burada bulaşıcı hastalıkların oluşması için ciddi bir ortam var. Ben buranın bir dolgu alanı olarak kullanılmasını ve park haline getirilmesini tavsiye ediyorum. Çünkü buradan başka bir şey olmaz. Eğer çözüm bulunamıyorsa, bu şekilde değerlendirilebilir. Ayrıca bu mendirek yapılmadan önce burada daha çok balık vardı. Şimdi göremiyoruz. Yetkililerden bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyorum" diye konuştu.

TEKNELERE YOSUN DOLANIYOR
Tekne sahiplerinden Mustafa Cömert, kirlilik nedeniyle teknelerini kıyıya yanaştırmakta zorlandıklarını, kendi imkanlarıyla temizlik yaptıklarını belirterek, "Burada her yıl aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Su akışı olmadığı için yosunlaşmaya neden oluyor. Bizler tekneleri kıyıya yanaştırmakta zorlanıyoruz. Pervaneye yosun dolanıyor. Belediyeden duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz. Çöpler de farklı bir sıkıntı. Sürekli temizliyoruz, ama yine atılıyor. Bu konuda daha duyarlı olmalıyız. Yetkililerden bu bölge ile ilgilenmelerini ve soruna çözüm getirmelerini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan çevreden geçen vatandaşlar da durumdan şikayet ederek soruna çözüm bulunmasını istedi.

Barış BUDANOĞLU