Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TZOB Ziraat Odaları Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve KOSGEB'in desteğiyle hazırlanan Samsun Tarım Fuarı 2016 2.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 28 Eylül - 2 Ekim 2016 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Samsun ve ilçelerinin yanı sıra Karadeniz'in ve Orta Anadolu'nun birçok ilinden protokolün ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin katılımıyla 28 Eylül 2016 Çarşamba günü saat 12.00'de Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek açılış törenine, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da katılacak.

Tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri ikinci kez tek çatı altında sunmayı hedefleyen ve her yıl daha da profesyonelleşen, konusunda bölgesinin en etkili buluşması olan fuar, iki ayrı salonda, 10 bin m2 kapalı, 40 bin m2 açık alan olmak üzere toplam 50 bin m2'lik alanda düzenlenecek. Karadeniz ve Orta Anadolu'dan on binlerce çiftçinin buluşacağı fuarda, her türlü tarımsal ürün ve ekipman, yepyeni teknolojiler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.