Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği 'Çevresel Etki Değerlendirme' (ÇED) Olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan, Türkiye'nin en büyük çevre davası dün başladı.

Dün saat 09.00'da başlayan duruşma sürerken, saat 14.15 sıralarında Yeşil Artvin Derneği üyeleri, avukatları ve davacılar, reddi hakim talebinde bulunarak duruşma salonunu terk etmişti. Yeşil Artvin Derneği Avukatı Bedrettin Kalın, 'Bu duruşma için sabah saat 05.00'te yola çıktık. Rize'ye gelene kadar yolda 5 kez arandık. Adalete erişim hakkı hiçbir koşul olmaksızın sağlanmadan burada adalet aramanın bir anlamı kalmamıştır' ifadelerini kullanmıştı.

DAVA SAMSUN BÖLGE İDARE MAHKEMESİNE

Cerattepe davasına bakan Rize İdare Mahkemesi, hakkındaki 'reddi hakim' talebini üst mahkeme olan Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderecek. Samsun Bölge İdare Mahkemesi de reddi hakim talebinin gerekçelerini inceleyerek temyiz yolu açık olmak üzere bir karar verecek. Karar temyiz edildikten sonra ise reddi hakim talebi kabul edilirse yeni bir mahkeme heyeti Cerattepe davasına bakacak. Ancak talep reddedilirse aynı mahkeme Cerattepe davasına bakmaya devam edecek ve kararını açıklayacak.